24sata

‘PREOSTAJE NAM GLEDATI U NEBO I NADATI SE NAJBOLJEM’

Na području Karlovca i Ozlja zbog poplava podijelili oko 6000 vreća s pijeskom

- Zasad niti jedna kuća Piše: ANDREJA THOMAS

i dvorište u Brodarcima nisu poplavljen­i, no ne znamo što nas čeka. Cesta uz desnu obalu Kupe već je pod vodom, a hoće li tu stati, ne znamo. Brine nas to što rijeka raste u Gorskom kotaru. Preostaje nam samo gledati u nebo i nadati se najboljemu, a još se nismo oporavili ni od posljednje poplave kad su Brodarci plivali u vodi. Prostorije u koje je ušla voda i dalje su mi vlažne, kazao nam je čovjek iz karlovačko­g naselja Brodarci kojem je prije dva tjedna poplavljen podrum i pomoćne prostorije obiteljske kuće, a zbog novih obilnih padalina i visokog vodostaje Kupe strepi od novih poplava.

- Sad su dovezli vreće s pijeskom u društveni dom, no te vreće su nam posljednji put samo otežale jer se voda iz dvorišta zbog njih sporije povlačila, a nisu obranile ništa jer se reagiralo prekasno postavljan­jem mobilnih barijera. U četvrtak sam zvao Hrvatske vode i Civilnu zaštitu, no poručili su mi da ne mogu učiniti ništa nego da će u slučaju ugroze angažirati vatrogasce. Pitanje je hoćemo li imati sreće ili ne jer strategije u obrani nema - ogorčeno zaključuje.

Karlovac se priprema za nove poplave

Zbog tjedan dana padalina u porastu su sve rijeke na karlovačko­m području. U petak su proglašene redovne mjere od poplave za Kupu, koja je u 7 sati premašila sedam metara. Prije dva tjedna Kupa je premašila osam metara i poplavila nekoliko desetaka kuća na području Ozlja i Karlovca. Rijeke stvaraju probleme na širem ozaljskom području, gdje su se izlile na kolnike i zatvorile nekoliko prometnica. Karlovačka civilna zaštita od utorka puni vreće pijeskom te ih šalje u ugrožena područja. Na području Karlovca i Ozlja podijeljen­o je 6000 vreća.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia