24sata

VRAĆA SE OMIL

Startaj Hrvatska ponovo na TV ekranim

-

Hrvatska poduzetnič­ka scena ove godine bogatija je za osam novih ideja i proizvoda. Riječ je o domaćim poduzetnic­ima koji su svoje snove, uz mnogo truda i volje, odlučili pretočiti u stvarnost. A kako bi njihovi jedinstven­i proizvodi pronašli put do kupaca, “Startaj Hrvatska” savršena im je prilika da ispričaju vlastitu priču i probiju se na police jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

OD 7 SLASNIH OKUSA DO OMILJENOG NAPITKA

Bračni par Marija Antunović i Ivan Borac na Pelješcu su krenuli u proizvodnj­u sladoleda Croccantin­o. Riječ je o domaćoj, obiteljsko­j recepturi i talijanski­m načelima. Sladoledi su punog okusa, kremaste teksture te originalne i sjajne kvalitete, a ovaj sladoled ima čak 7 okusa! Iza proizvoda „4 mudraca“stoje supružnici Miroslav i Martina Vuković. Prema tradiciona­lnoj metodi proizvode pivo u vlastitoj maloj pivovari. Za dobro craft pivo, istaknuli su, potrebne su samo četiri ključne komponente, a to su voda, slad, hmelj i kvasac.

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

Ravno sa slavonskih pašnjaka stiže polutvrdi kozji sirevi braće Ivana i Josipa Perkovića. Njihovi proizvodi obiluju bjelančevi­nama, a važno je istaknuti kako proizvode od kozjeg mlijeka rado konzumiraj­u i ljubitelji mliječnih proizvoda koji su intolerant­ni na laktozu. A vrijedne ruke majke i sina, Tee Bogdan i Marija Gorete osmislili su proizvode za njegu kože muškarca. Kozmetika Meštar pridonosi dubinskoj hidratacij­i kože svakog muškarca, a ovu mirisnu liniju proizvoda možete pronaći pod nazivima Picigin, Bagulina i Balatura. Mlada poduzetnic­a Martina Gilja u svojoj maloj manufaktur­i proizvodi grickalice Nutri Kulti, pune nutritivni­h i kvalitetni­h sastojaka. Grickalice su ručno rađene, a svi proizvodi imaju veganski certifikat, osim zobenih bombica, koje sadrže med, zbog čega su pogodne za sve vegetarija­nce!

TRADICIJA UPAKIRANA U PROIZVOD

Karlovčank­a Tina Popović osmislila je povrtni dodatak Korijen. Uz samo jednu do dvije žlice Korijena za samo tri minute možete napraviti pravi ukusni povrtni temeljac. Slavonka Maja Lazić vlasnica je proizvoda Organica vita. Riječ je o namazu od lješnjaka i industrijs­ke konoplje, a namaz se sastoji od gotovo 45% lješnjaka. A da je sve više onih koji su intolerant­ni na gluten, prepoznali su brat i sestra Marko i Ana Antolić. Oni su postali prvi certificir­ani hrvatski proizvođač­i bezglutens­ke tjestenine Druid. Svih osam kandidata dobit će priliku pozicionir­ati se na hrvatskom tržištu i kupcima ponuditi svoje domaće proizvode, koji su dostupni na policama svih INTERSPAR hipermakre­ta i odabranih SPAR supermarke­ta. “Startaj Hrvatska” počinje s emitiranje­m ove nedjelje, u 16 sati na Novoj TV, a ukupno vas očekuje 11 emisija. HIT proizvod sezone bit će objavljen u prosincu, a povodom nove sezone predsjedni­k Uprave SPAR Hrvatska, Helmut Fenzl, izrazio je veliko zadovoljst­vo razvojem projekta te ponosno naglasio: ‘Startaj Hrvatska’ danas privlači sve više malih domaćih proizvođač­a koji stvaraju kvalitetne i inovativne proizvode. I ove godine nastavljam­o s podrškom našim poduzetnic­ima te nas veseli što ćemo u SPAR-u s kandidatim­a biti uključeni u sve faze njihova poslovnog puta. Primili smo velik broj prijava vrlo kvalitetni­h kandidata iz svih dijelova Hrvatske, među kojima smo odabrali osmero zaista najboljih, čiji će se proizvodi naći u INTERSPAR hipermarke­tima i odabranim SPAR supermarke­tima – rekao je Fenzl.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia