24sata

Zbog adrenalina nisam skužio grč

➤ SVEN IZ POVIJESNE ‘POTJERE’: Lovac Krešo i Sven poznaju se s fakulteta. Zadranin je bogatiji za 115.000 kuna

- Zadranin Sven Marcelić Pišu: K. RUMORA, A. ŠARČEVIĆ Dojmovi su još Nakon pobjede Sven

(43), profesor hrvatskog jezika i književnos­ti, u četvrtak je u kvizu ''Potjera'' pobijedio lovca Krešimira Sučevića Međerala i osvojio 115.000 kuna.

- Ni grupa nije nikada došla do 22 rekao je voditelj Joško Lokas nakon Svenove briljantne izvedbe. Sven je u završnoj potjeri ostao sam i protiv kolege s fakulteta, Kreše, borio se za 115.000 kuna. U završnoj potjeri, koja traje dvije minute, Sven je briljirao i imao ukupno 22 koraka prednosti pred lovcem Krešom.

- Ovakvi rezultati nisu ni na probi, da jedna osoba to može napraviti, možda je to jer se čitalo brzo - rekao je Krešo prije svoje završne. Nakon povijesne pobjede Svenu je cijeli studio zapljeskao, a njegovu pobjedu mnogi i dalje komentiraj­u. Kako se osjeća nakon maestralno odigrane igre protiv ''najstrožeg'' lovca i na što će potrošiti osvojeni iznos, rekao je za Zadarski.hr.

- snažni. Puno adrenalina, puno dinamike. Ono što se nije vidjelo na televiziji je da oni imaju neke barske stolce na kojima se sjedi, a koji su meni bili previsoki da stavim noge na pod, a opet niski da ih mogu držati za stolcem. Tako da mi je noga stajala u nekom čudnom skvrčenom položaju, pa od cijelog tog adrenalina nisam skužio da me grč uhvatio u nozi i onda sam morao čekati da dođem k sebi kako bih mogao uopće sjesti, a ja to zbog adrenalina nisam primijetio, jer sam samo slušao i odgovarao - rekao je

Sven.

Potjera koju je osvojio Sven dugo će se pamtiti jer je on sam uspio srušiti postavljen­i grupni rekord od 20 koraka prednosti.

- Bilo je tu još nekoliko rekorda, jedan je u broju bodova, zatim odgovoreni­h pitanja, a mislim da je i Krešo izjednačio ili bio blizu svog rekorda. Bila je to završna Potjera s najvećim brojem ukupnih bodova ikad. Bila je vrlo intenzivna - komentirao je.

je dobio neizravnu ponudu da postane lovac. - Da, jesam, ali ja se bavim drugim stvarima, ja sam znanstveni­k prije svega i uvijek mi je to dobar način da budem informiran o raznim stvarima. Biti lovac nije nešto što bih rado radio, pogotovo u tjednom ritmu... Vjerojatno bi to financijsk­i bilo bolje nego kao profesor na fakultetu, ali što se tiče svih drugih stvari, ne vidim se baš u tome.

 ?? ?? Profesor je sam uspio oboriti grupni rekord
Profesor je sam uspio oboriti grupni rekord

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia