24sata

NEVJEROJAT­NA ŽIVOTNA PRIČA NAŠEG MLADOG HOKEJAŠA LUKE BODIROGE (17)

Rekli su da neću moći ni hodati, a kad zaradim, financirat ću udruge za žene oboljele od raka dojke, od čega je umrla moja mama...

- Rođen sam Piše: ANTE BUŠKULIĆ - Utakmica s

neurorizič­an i liječnici su rekli da možda nikad neću hodati. Prohodao sam tek s dvije godine i onda su roditeljim­a predložili da me upišu na hokej jer taj sport razvija motoriku. Jednu sam sezonu samo učio klizati, svidjelo mi se i krenuo sam igrati. Puno sam prijatelja stekao kroz sport i riješio zdravstven­i problem. Priča nam to Luka Bodiroga (17), koji svaku pobjedu i medalju posvećuje mami, bez koje je ostao prošle godine. Uzela mu ju je teška bolest.

- I zato ću, čim zaradim veći novac, financirat­i udruge za žene oboljele od raka dojke - ponosno ističe ovaj uzoran mladić. Luka je s hrvatskom reprezenta­cijom do 20 godina u rujnu osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu divizije 2 B u Beogradu. I ispričao nam:

- Krenuo sam iz Zagreba u 9 ujutro i stigao prije ponoći. Letio sam do Varšave, pa do Helsinkija, pa vlakom u Kokkolu, gdje živim. Put od 1275 km i dovoljno vremena da sabere dojmove završenog Svjetskog prvenstva i isplanira ono što je pred njim. A pred Lukom Bodirogom velike su stvari. Reprezenta­cija je to do 20 godina, a njemu je tek 17. U

ožujku je u Bugarskoj na SP-u do 18 godina divizije 2 B bio prvi strijelac turnira i član najbolje petorke.

domaćinom, Srbijom, bila je ključna. Skupili smo se, odigrali kako spada i nismo obraćali pažnju na publiku. Naši su se mladići suočili s provokacij­ama, ali Luka ističe: - Provokacij­e su nam bile dodatni motiv, ali nismo toliko obraćali pažnju na to jer znali smo svoj cilj. Uostalom, to i nije bila većina navijača nego samo grupica mladića naše dobi, koji su bili iza naše klupe i provociral­i.

 ?? ??
 ?? ?? Luka Bodiroga treći je hrvatski hokejaš u Finskoj
Luka Bodiroga treći je hrvatski hokejaš u Finskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia