24sata

DEČKI, AJMO KOD MENE HITATI GNOJ

➤ RADNE AKCIJE Zvao sam Dalmatince da pomognu, ali oni radije piju kavu, rekao je Matija Kolarić

- Težak lom noge Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ Svi se druže i

Igora Postonjsko­ga, kapetana Varaždina, nikog nije ostavio ravnodušni­m. Trener Varaždina Mario Kovačević isticao je kako Postonjski za Varaždin ima značenje kao i Marko Livaja za Hajduk. Novoga kapetana pronašao je u Matiji Kolariću, 26-godišnjaku koji je, uz Leonarda Vuka, najdulje u klubu. On je stigao u ljeto 2016., kad je Varaždin bio trećeligaš.- Da, uz Vuka sam tu najdulje, poslije su stigli Posavec i Stolnik. Velika je čast biti kapetan Varaždina, ipak sam domaći dečko, tu iz Kneginca - kaže Matija Kolarić, kojem pomaže golman Oliver Zelenika.

- Zelenika je uz mene jedan od najstariji­h. Nije da ja držim svlačionic­u, ali savjetima pomažem mladim igračima. Nasreću, nemam problema ni s kim jer svi poštuju autoritet i slušaju. Nisam neki galamdžija, ali trudim se pomoći svima. Sad sam sazrio, malo su me i ozljede sputavale. Nisu to bile ozbiljnije ozljede, ali kad bih uhvatio konstantu, ozlijedio bih se i onda teško izborio mjesto u početnih 11. Ove sezone, kao i prošle, Kolarić ima konstantu.Odlično izgledamo na terenu, igramo napadački, požrtvovno, imamo i karakter, pa smo se često vraćali nakon rezultatsk­og minusa. Klapa smo, svi ginemo jedan za drugoga, to se vidi i na našim rezultatim­a.

izvan terena, a nerijetko ih Kolarić pozove na radne akcije. Umjesto nogometnih utakmica gledaju "Plodove zemlje".... - Roditelji imaju zemlju, pa im pomognem u poljoprivr­edi. Zvao sam i suigrača Filipa Mekića da sa mnom dođe tovariti gnoj. Dobro mu je išlo, ipak je Slavonac. Odlično se snašao s lopatom.No je li na radnu akciju zvao Dalmatince, Tonija Teklića i Michelea Šegu? - Ha, ha. Nisu bili za, više vole piti kavice - rekao je kroz smijeh Kolarić.

 ?? ?? Matija Kolarić i Filip Mekić na ‘radnoj akciji’
Matija Kolarić i Filip Mekić na ‘radnoj akciji’
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia