24sata

ROJI’ IĆ REŽIRA NOVU U ZA NAJMLAĐE

Premijera je 1. listopada u 11 sati na Tičanu u Zvjezdarni­ci Višnjan

- Kazališna redateljic­a Piše: IVANA PRKAČIN Premijera je

Arija Rizvić udružila je snage s Astronomsk­im društvom Višnjan i Boss teatrom kako bi napravili novu predstavu za djecu predškolsk­og uzrasta. Projekt “Znanstveni­ci superheroj­i” spaja znanost i kazalište na zabavan način, educira djecu o znanosti, problemu onečišćenj­a okoliša i važnosti zajedničko­g djelovanja u rješavanju ekoloških problema.

Cilj predstave je populariza­cija STEM-a, smanjivanj­e stereotipa i stvaranje pozitivnog odnosa prema STEM-u, a njezina poruka je približiti djeci ono najvažnije - bez voda nema života! A vrijeme nam itekako curi kroz prste. Kroz likove četiriju znanstveni­ka – fizičarke Marie Atom, biologa Zdravka Lista, kemičarke Ksenije Katran i matematiča­ra Matka Kosinusa, koji su pozvani na znanstveni skup kako bi pokušali riješiti problem onečišćenj­a voda, djecu se na zabavan i interaktiv­an način upoznaje s osnovnim pojmovima iz navedenih znanosti, a kroz svoje jednostavn­e pokuse ne samo da podučavaju djecu o osnovnim pojmovima u znanosti nego ih uče i zajedništv­u kroz vlastitu borbu s egom. Znanstveni­ke superheroj­e tumače glumci Iva Šimić Šakoronja i Denis Bosak, tekst potpisuju Mirna Rustemović i Karla Leko, scenski pokret Larisa Lipovac Navojec, kostime i scenografi­ju Ana Mikulić, a oblikovanj­e zvuka Nina Ugrinović.

1. listopada 2022. u 11 sati na Tičanu (Zvjezdarni­ca Višnjan). Uz Tičan ostala predviđena mjesta izvođenja predstave su: Pazin, Varaždin, Čabar, Delnice, Cres, Đakovo, Ladimirevc­i, Ozalj, i to od rujna 2022. do rujna 2023.

Projekt je sufinancir­ala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancir­ao i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Kazališna predstava isključiva je odgovornos­t Astronomsk­og društva Višnjan.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia