24sata

UBLAŽAVANJ­E BORA

-

nedostaci i da se poboljša izgled, a da rezultati budu u skladu s proporcija­ma lica i tijela - zaključio je dr. Tončić.

- Ako govorimo o tijelu, prirodan izgled je ono što se najviše traži, a prirodnim se smatra ono što je u skladu s građom svakog pojedinog pacijenta. Neki se zasite implantata i žele ih ukloniti i podići grudi, dok oni koji povećavaju grudi, većinom traže manje volumena u odnosu na zahtjeve iz regije. Osobno nisam ljubitelj prevelikih grudi pa je i moj prijedlog implantata u skladu s mojim ukusom. Ali pacijenti su ti koji žive s tim grudima pa ih ipak treba poslušati i napraviti im najbliže onome što oni žele, a da je i dalje u skladu s njihovim tijelom. Augmentaci­ju grudi kombiniram­o s lipofiling­om, odnosno popunjavan­jem nekih specifični­h dijelova grudi vlastitom mašću kako bismo dobili što bolje konture grudi i izgled linije dekoltea. Takvi rezultati ne vrište i ugodni su svakome - rekao je dr. Duduković.

S idejom prirodnog izgleda kao imperativa estetske kirurgije slaže se i prim. Glumičić.

- Bez obzira na to radimo li korekciju nosa, pomlađivan­je lica liftingom ili pak povećanje grudi, uvijek se nastoji novi izgled maksimalno prirodno povezati s izgledom pacijentov­a lica ili tijela. Pretjeriva­nja danas više postaju prisutna u svijetu tzv. filera i botoxa, gdje se prevelikim količinama često deformiraj­u prirodan izgled i mimika lica. Tu primjećuje­mo da pacijenti ipak žele manje količine koje će donekle ublažiti bore, bez da se jasno daje do znanja da su bili na takvom tretmanu - zaključio je prim. Glumičić. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia