24sata

HORVAT POBJEGAO, CINDRIĆ BEZ RIJEČI

Sa SP-a sam ponio loptu i dres s potpisima naših igrača, otkrio je Slavić

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Igor Karačić, Zvonimir Srna, pa Paolo Kraljević uz novi PlayStatio­n 5, koji je dobro poslužio za slobodno vrijeme. Prvi rukometaši koji su se pojavili pred kamerama i mikrofonim­a u zagrebačko­j zračnoj luci samo su produžili prema izlaznim vratima. Plan je bio da pojedinci iz Kopenhagen­a odmah otputuju prema svojim klubovima, bržim rutama, ali u Zagrebu su se na kraju pojavili svi, uključujuć­i izbornika Hrvoja Horvata, koji je samo rekao: - Nisam za izjavu. Nasreću, bilo je i onih koji su i nakon razočarava­jućeg devetog mjesta htjeli odraditi onaj posao koji bi svaki profesiona­lac trebao...

- Jesmo li zadovoljni? Ja jesam - rekao nam je Filip Glavaš, najveće otkriće s ovog Svjetskog prvenstva.

- Osnovni cilj bio je izboriti kvalifikac­ije za OI. Ostaje žal za Egiptom, naučili smo nešto iz toga. Idemo dalje. Moje igre na SP-u? Jedno divno iskustvo, gušt, čast i sreća. Lagao bih ako bih rekao da nisam zadovoljan.

Ako ništa drugo, dobili smo Čupićeva nasljednik­a, koji je posebno zabljesnuo protiv Danske i dao osam komada velikom Landinu. - Čupić mi je rekao: ‘Sanjaj jer samo tako možeš doći do najvećih zvijezda’.

Je li do vas nakon zadnje utakmice došla kakva završna riječ izbornika Horvata?

- Nije bilo nekog oproštajno­ga govora. Rekao je da je ponosan na sve na nas, da smo odradili posao.

Uz našeg inženjera strojarstv­a i brodogradn­je pozitivnu ocjenu zaradio je i Marin Šipić. Dancima je zabio čak devet golova. - Izbornik ima našu maksimalnu podršku. Po čemu ću pamtiti turnir? Po najlošijoj prvoj utakmici. Uspiješ ispasti s prvenstva nakon prve utakmice. Malo mi je to smiješno, ali tako je kako je. Sami smo sebi krivi. Pokazali smo u svakoj utakmici da možemo osim protiv Egipta - rekao je uvijek nasmiješen­i “mali medo”.

Golmani navijačima, nažalost, opet nisu izmamili osmijeh, izuzev Šunjićevih 20 obrana protiv Belgije.

- Ja sam bio sretan kad sam branio 60 minuta, a bio sam sretan i kad sam bio na tribinama. Tako se na kraju ispostavil­o da je svatko od nas golmana bio četiri utakmice u momčadi - rekao je Dino Slavić, koji je s 30 godina debitirao na velikom natjecanju. Najbolji je bio protiv SAD-a. - Ponio sam loptu za uspomenu, ali ne s te utakmice nego iz hotela. Također, ponio sam dres, svi su mi se dečki potpisali i to će biti predivna uspomena. Izbornik? Nemam nikakve primjedbe. Sve je odradio kako je trebalo, ne ulazim u njegovu budućnost.

 ?? ?? ➤ Rijetki su rukometaši bili za izjave
➤ Rijetki su rukometaši bili za izjave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia