24sata

NE ZNAJU ODAKLE SU DOŠLI U EUROPU Spašeni Kubanci zatražili su azil u Hrvatskoj...

- Piše: FRANJO LEPAN

Posljednja akcija policije na Savi kraj Slavonskog Broda još je top tema u tom gradu. Ne toliko zbog migranata, jer Brođani su se već naviknuli na to da ih viđaju u svojim dvorištima, uglavnom Azijate, nego zbog toga što su u posljednjo­j skupini migranata koju su policajci spasili iz hladne vode državljani Kube. Odakle oni, za sada ne znaju niti u policiji. Došli su iz Bosne, no kako su tamo stigli i zašto baš žele u Europsku uniju, to se još ne zna.

- Svi su oni zatražili azil u Republici Hrvatskoj i tijekom dana bit će prevezeni u prihvatni centar za azilante - rekla nam je jučer Kata Nujić, glasnogovo­rnica Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija je kraj Slavonskog­a Kobaša u utorak iz rijeke izvukla i spasila 13 migranata, a riječ je o državljani­ma Kube.

- Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Interventn­e jedinice policije Slavonski Brod, nadzirući državnu granicu, u utorak oko 10 sati, na ušću Orljave u Savu, kraj Slavonskog­a Kobaša, uočili su više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć. Osobe su se nalazile na nepristupa­čnom terenu u poplavljen­om raslinju uz Savu, pa policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom nego su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventn­e jedinice policije. Sve su osobe spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi pružena je liječnička pomoć te je prevezena u bolnicu - priopćila je Kata Nujić, glasnogovo­rnica PU brodsko-posavske.

U ovoj akciji spašavanja spašeno je 11 odraslih ljudi i dvoje djece. To je još jedna u nizu akcija slavonskob­rodske policije koja je spasila migrante.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ➤ Među spašenim Kubancima je i dvoje djece
➤ Među spašenim Kubancima je i dvoje djece

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia