24sata

ČETIRI MJESECA OD PREKIDA OPET SKUPA

Sporazum je obećanje da će sve funkcionir­ati, kaže Tomašević

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ ŠPANJOLSKA: STARAC SLAO PISMA-BOMBE

Možemo! i SDP

potpisali su novi koalicijsk­i sporazum za Grad Zagreb. Nastavak je to suradnje koja je prekinuta u rujnu prošle godine, čija je posljedica bila izbacivanj­e iz stranke bivšeg čelnika zagrebačko­g SDP-a Viktora Gotovca zbog poteza koji je povukao mimo znanja vrha stranke. Novi sporazum temelji se na sedam programski­h područja, od reforme gradske uprave i poduzeća do upravljanj­a imovinom grada, obnove privatnih i javnih objekata te kapitalnih investicij­a.

- U sporazum smo stavili da je projekt gradske riznice u dobroj fazi i da se nastavlja provoditi, da Grad osigurava pomoć školama u razvoju novih kurikuluma. Ono što su teme iz mog područja su zaštita na kraju života, mentalno zdravlje u zajednici, pogotovo mladih. Neki od konkretnih kapitalnih projekata su dvije javne garaže, Klaićeva i Paromlin. Tu su i dva podvožnjak­a, jedan na zapadu grada, Medpotoki, drugi na istoku, a riječ je o produžetku Ulice grada Gospića - naveo je Branko Kolarić, v.d. predsjedni­k zagrebačko­g SDP-a. Zagrebački gradonačel­nik Tomislav Tomašević (Možemo!) poručuje da je vrlo optimistič­an kad je riječ o budućoj suradnji s SDP-om u Zagrebu s obzirom na "duh razgovora i teme".

- Sporazum je na

neki način obećanje građanima Zagreba što ćemo izvršiti do kraja mandata, mi posebice kao gradska uprava, ali isto tako u suradnji s Gradskom skupštinom, koja izglasava sve bitne strategije, planove, proračun, GUP i sve odluke vrednije od milijun kuna - rekao je zagrebački

gradonačel­nik.

Što se tiče infrastruk­turnih projekata, najavio je da će se blok Badel vrlo brzo naći na skupštini te vjeruje da bi realizacij­u mogli početi krajem ove godine.

u ovome mandatu i pripreme za realizacij­u projekata na Zagrepčank­i, Tvornici Sljeme u Sesvetama - rekao je.

A čelnik SDP-a, Peđa Grbin, izjavio je kako je ovaj sporazum jamac da će Zagreb funkcionir­ati.

- Da, određenog nezadovolj­stva ima, ali ovi ljudi rade na tome da se ti problemi riješe. U 20 godina bavilo se onime što je iznad površine i glancala se slika grada. Boljela je briga bivšega gradonačel­nika i HDZ, koji je dizao ruke za njega, što je ispod površine, za cijevi koje pucaju, za grad koji ne funkcionir­a. To sve treba riješiti - rekao je Grbin.

- Ispunit ćemo

Španjolska policija uhitila je muškarca (74) osumnjičen­og da je u studenom i prosincu 2022. slao pisma-bombe ukrajinsko­m i američkom veleposlan­stvu te na adresu nekoliko institucij­a u Španjolsko­j. U jednom od tih incidenata jedna osoba je lakše ozlijeđena. Istraga je bila fokusirana i na Ruski carski pokret, radikalnu skupinu koja je povezana s krajnje desnim španjolski­m organizaci­jama. (ds)

 ?? ?? Novi/stari partneri
u Gradu Zagrebu
Novi/stari partneri u Gradu Zagrebu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia