24sata

DONOSILI SU JOJ CVIJEĆE U SUDNICU, ALI IPAK NIKOME NIJE POPUŠTALA

-

je ovakvih situacija sve više, što se tiče silovanja, delinkvenc­ije, točno se vidi kako se mijenjaju vremena te da su maloljetni­ci povodljivi i kopiraju što vide u ružnim i brutalnim sadržajima koje nalaze najčešće on-line.

➤ Jedina ste sutkinja u cijeloj zemlji koja je sudila, dosudila i u zatvoru vidjela ratnog zločinca, odnosnu zločinku?

Da, to je presuda medicinsko­j sestri Zorani Banić za Škabrnju. Odradila je zatvorsku kaznu i ona je na slobodi. Moram reći da sam imala u tom postupku jako dobre svjedoke i ništa nije bilo sporno. A da je jedina bila u zatvoru od svih zločinaca, da, za sada je to tako.

➤ Nakon toliko godina u sudnici nema što niste vidjeli, no što je bilo savršeno organizira­no, ali eto došlo je i u vaše ruke kao spis?

To je lak odgovor. Radi se o pljački Dalmatinsk­e banke, to je bila organizaci­ja, rekla bih, kao film. Ali moje iskustvo govori, podebljava­m ovo, uvijek se u sve uplete slučaj, i to je ono što zapravo presudi kod savršenog zločina. Naime, iako su se pljačkaši izvrsno posložili i organizira­li, nismo mogli znati ni predvidjet­i da se tijekom bijega tu našao policajac koji je bio izvan službe, koji je shvatio da se ispred njega ne odvija film. On je alarmirao kolege, pljačkaši su uhićeni, izdržali su svoje kazne, ali trenutačno traje obnova postupka, rekla bij ništa posebno, svatko to može tražiti, pa neću o detaljima, poštujem svačiju odluku.

➤ Poštovanje je riječ koja se veže uz vas. Osuđenicim­a ste se u sudnici obraćali riječima: 'Bio si zločest, morat ćeš u zatvor', a hodnici pamte rečenicu kad je diler na uvjetnoj slobodi opet uhićen s heroinom, a vi ste mu se obratili u sudnici: 'Ante,

 ?? ?? Nerado govori o obitelji, ali uvijek kaže da joj je suprug velika podrška
Nerado govori o obitelji, ali uvijek kaže da joj je suprug velika podrška
 ?? ?? Rad u sudnici Enki je donio mnoge nagrade, a sjete je se i osuđenici
Rad u sudnici Enki je donio mnoge nagrade, a sjete je se i osuđenici
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia