24sata

TONČI: KRŠTENJE ALBE PADA NAM NA VAŽAN DATUM...

➤ Dobitnici Cesarice su Petar Grašo te Vjekoslava i Tonči Huljić. A slavio je i pjevač Matija Cvek zbog ‘Hita godine’

- Pišu: DORA PEK, IVANA PRKAČIN

Sretan sam, još

mi je toplo oko srca, rekao nam je Matija Cvek (30), nakon što je s Eni Jurišić (32) osvojio nagradu Cesarica za "Hit godine" 2022.

O nagradi Cesarica odlučuje publika koja svojim glasovima bira najbolju pjesmu tijekom cijele godine, a za 2022. odlučili su da je to "Trebaš li me", koju potpisuju Cvek i osječki glazbenik, producent i tekstopisa­c Zvonimir Husnjak, poznatiji po umjetničko­m imenu z++. Matija i Eni u kratkom su roku osvojili publiku. Tome se, kažu, nisu nadali. Mnogi često misle da je Cveku uspjeh došao preko noći, a on tvrdi da se itekako pomučio da bi došao do njega. "Meni se to ne čini kao kratak period. Znate koliko meni to traje? K'o deset godina kopanja kanala", šali se Matija, za kojim lude obožavatel­jice.

"Ne moram se s tim nositi. Štoviše, jako lako komunicira­m s njima. Sve smatram svojim prijatelji­ma i prijatelji­cama", ističe pjevač. Matija radi punom parom. Uoči

rasprodano­g koncerta u Domu sportova izbacio je jazz album "Izbirljivo i namjerno" u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovar. Stalno je u projektima i, kaže, ne planira stati na tome. "Potpuno sam usmjeren na karijeru, album. To mi je trenutačno prioritet", priča Cvek, koji je u suradnji s Vlahom Arbulićem (32) napisao pjesmu "Kreni dalje", s kojom će Eni nastupiti na ovogodišnj­oj Dori. "Nismo ciljali ići s tom pjesmom na Doru, nego je napraviti kako bismo potvrdili Enin smjer. Mislim da smo u tome uspjeli", ističe Cvek. Uz Matiju i Eni, dobitnici nagrade su Petar Grašo (46) te Vjekoslava (59) i Tonči Huljić (61). Grašo je osvojio prvo izdanje Cesarice "Bestseller", dok su Huljići onu za "Hit autora". "Svaki mjesec netko dobije Cesarice, sve su utješne nagrade pokupljene", priča nam Tonči, koji je s obitelji stigao u Zagreb nekoliko sati nakon dodjele "Music Awards Ceremony" u Beogradu. Bez obzira na umor, Huljići i Grašo osjećali su se sjajno.

Večeras sam sam, supruga je tamo gdje treba biti. S Albom kod kuće", šalio se Grašo. Djed Tonči, pak, željno iščekuje krštenje unučice, koje je, kako nam je potvrdio, 19. veljače. Upravo na prvu godišnjicu braka Hane i Petra.

“Bit će na važan datum Hani i Graši, a na Valentinov­o sam zbog toga i zaboravio”, kaže Tonči. ■

Producent Zvonimir Husnjak, Eni Jurišić i Matija Cvek

"Jako sam dobro.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia