24sata

10 PRAVILA ZA SRETAN BRAK

-

PRAVILO PRVO:

Nijedan član posvećene zajednice ne smije ogovarati, ocrnjivati ili olajavati bivše udvarače, odnosno prijatelji­ce svog bračnog druga..., započinje prvo pravilo, pa objašnjava kako će ponavljanj­e uvreda na račun bivših "dovesti do rastave ili u najboljem slučaju do udarca staklenom pepeljarom u glavu".

PRAVILO DRUGO:

Muškarac mora ozbiljno uznastojat­i da točno zapamti imena prijatelji­ca svoje žene.

PRAVILO TREĆE:

Muž ne smije vrijeđati svoju ženu javno, u posjetama. On je mora vrijeđati u tišini vlastitog doma. Isto pravilo vrijedi i za žene.

PRAVILO ČETVRTO:

Supruga koja neprestano govori "zar to nije tipično za muškarca" i muž koji neprestano govori "ah, pa znaš kakve su žene" po svoj će se prilici s godinama sve više udaljavati reduciraju­ći pojedinca na anoniman status obične jedinke u masi.

PRAVILO PETO:

Kad muž čita na glas, žena mora mirno sjediti u svom naslonjaču, udobno smještena, ali napete pažnje", kako kaže savjet, koliko god to što čita bilo dosadno "ona se mora u najmanju ruku pretvarati da je to zanima, jer dobra žena dopušta da je ugrize komarac, dok joj muž čita naglas...".

PRAVILO ŠESTO:

Muž mora nastojati da upamti gdje se nalaze stvari po kući, tako da ne mora čekati da se žena vrati od frizera da bi došao do onoga što mu treba.

PRAVILO SEDMO:

Ako muž ne sluša što mu žena govori, ne smije progunđati "U redu" ili "Dobro, dobro" ili proizvodit­i male potvrdne šumove...

PRAVILO OSMO:

"Ako vas muž više ne naziva 'janješce' ili 'patkice debela' ili 'srce moje medeno' tijekom prve godine braka, to nije znak da ste mu već postali svakidašnj­om ili da mu nije stalo do vas. Ako vas zove dobrim, a ne krivim imenom, vaš je položaj odličan.

PRAVILO DEVETO:

Ako gledate supruga kako igra nogomet i neki od sportova koji mu nikako ne ide, recite mu da je svima bilo odlično i da se u sličnoj situaciji ne bi snašao ni igrač prve lige.

PRAVILO DESETO:

Ženin toaletni stolić mora biti nepovrediv. To je jedino mjesto u kući kojemu se muž mora ne samo uklanjati, nego i ne primicati. A ipak, muža on privlači kao magnet, naročito kad u rukama ima nešto mokro, masno ili ljepljivo, pa na njemu može napraviti pravu pomutnju tražeći krpu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia