24sata

’Sa Sašom je nestao još jedan osmijeh’

Proslavio se 80-ih u ‘Audiciji’, a glumio je i u ‘Lud, zbunjen, normalan’

- Pišu: K. RUMORA, D. PEK

Vijest da je preminuo

bosanskohe­rcegovački glumac Saša Petrović potresla je njegove bližnje, kolege i fanove. Preminuo je u petak u 62. godini. Glumio je u "Ovo malo duše", "Kuduz", "Ničija zemlja", "Lud, zbunjen, normalan", "Nafaka" i "Vratiće se rode", a proslavio se 80-ih u kultnoj "Audiciji". Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin", za koju je dobio nagradu "Srce Sarajeva" za najboljega glumca.

- U posljednje vrijeme nije bio dobro sa zdravljem. Srce je u pitanju, to je sve što znam - rekao je redatelj Srđan Vuletić (52) za portal Avaz. Potpuno shrvan gubitkom kolege je Emir Hadžihafiz­begović (61). - Otišao je moj brat Saša. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuira­ti ni racionalno se odrediti prema toj informacij­i koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. U nevjerici sam i suze mi nekontroli­rano teku - komentirao je Emir pa dodao:

- Bilo je to ono prijateljs­tvo

i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikad i nikome prenijeti, a da taj netko to razumije, to razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz 'Audicije'. Volim te brate. Falit ćeš, al' jako. Adio kumpanjo.

Emir i Saša surađivali su na mnogim projektima, a sve je počelo od "Audicije", u kojoj su kao mladići obojica glumili. Regionalno je postao poznat i po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni "Hajde da se volimo". - Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilno­st koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sad u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava - oprostila se Lepa Brena (62) od kolege. Petroviću je posvetu napisao i Kamerni teatar iz Sarajeva, u kojem je glumio:

i nevjericom opraštamo se od našega glumca Saše Petrovića. U ovim vremenima, kad se mržnja ponovno budi, nestaju dobri ljudi. Sa Sašom je nestao još jedan osmijeh. Saša je bio spoj energije, razigranos­ti, duhovitost­i i osjećanja. Kamerni teatar 55 bio je privilegir­an što je imao takvoga glumca u svom ansamblu. Glumci poput Saše Petrovića nikad ne umiru”. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia