24sata

ČAČIĆ: NE MOGU PUSTITI ADEMIJA

Dinamo četiri puta pogodio okvir gola, Mišić dobio crveni, Pivarić probušio mrežu

- Piše: MATO GALIĆ

Izrazito smo dobro

odradili prvih 45 minuta, stvorili puno prilika, igrali smo visoko. Gosti su u drugo poluvrijem­e ušli puno odlučnije i zahvaljuju­ći Livakoviće­voj sjajnoj obrani nisu izjednačil­i. Kod Pivarićeva gola za 2-1 stajali smo daleko od igrača.

Počeo je tako Ante Čačić analizu Dinamove pobjede nad Lokomotivo­m 2-1 pred 3107 gledatelja u Maksimiru. "Plavi" su čak četiri puta pogađali okvir gola, a na kraju i strepili za bodove jer je Mišić dobio drugi žuti karton u završnici. Ristovski i Baturina su zabili, Pivarić je smanjio. A što se događa s Ademijem? Sredinom tjedna pojavila se priča da je zatražio odlazak iz kluba. - Bio sam jasan oko Ademija prije 10-ak dana. Jedini koji može otići jest Dominik Livaković (ima izlaznu klauzulu u ugovoru, op. a.). Kakve su bile ponude? Nije bitno, ne možemo kapetana pustiti u ovoj situaciji - rekao je Ante Čačić.

Silvijo Čabraja opet je istaknuo mladost svoje momčadi: - U prvom poluvremen­u nismo bili dobri i imali smo sreće da Dinamo nije vodio uvjerljivi­je. U drugom smo dominirali, ali zbog dječje pogreške primili smo drugi gol, a teško je vratiti se kad od Dinama gubiš 2-0. Pivarić je zabio prekrasan gol... Stvaramo mlade igrače, Matej Matić (18 godina, ušao u 46., op. a.) je već dva mjeseca s

Trener lokosa

nama, od početka priprema, ne bojim ga se staviti. Fabijan Krivak (17 godina, ušao u 72. minuti) je još u prošlom prvenstvu igrao, Luka Stojković je 2003. godište, dobiva šansu i sjajan je. Kačavenda? Za 20-ak dana mogao bi konkurirat­i za utakmice.

Većinu navijača

'modrih' razveselio je od prve minute dragulj Martin Baturina, koji je bio jako dobar. Ivanušec se tražio mjesecima, nije mogao uhvatiti formu nakon ozljede trbušnog zida, a i ova utakmica potvrdila je da se najbolje snalazi na lijevom krilu. Branimir Cipetić u jednom je trenutku pao i na stražnjicu pokušavaju­ći zaustaviti ga. Čačić je sredinom tjedna igrače izveo na večeru, napravio teambuildi­ng. Nakupilo se problema, od remija s Goricom, preko Ademijeva zahtjeva za transferom, a ova je pobjeda barem malo vratila mir. No, Čačić ne može biti zadovoljan Drmićem (igrao do 70. minute). Dočekao je šansu ozljedom Brune Petkovića, koji će izbivati još nekoliko tjedana. Drmić je izgledao kao strano tijelo, imao je samo 25 dodira, nije uputio udarac... Drmić nije ni sjena igrača iz prošle sezone. U nešto više od pola godine u prvenstvu je zabio tek jedan gol. Protiv Lokomotive je nemoćno širio ruke, ljutio se na suigrače na svako krivo dodavanje. Voli imati loptu u nogama, ali takvih u Dinamo ima još nekoliko. ■

 ?? ?? ➤ Luka Ivanušec bio je vrlo dobar na krilu
➤ Luka Ivanušec bio je vrlo dobar na krilu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia