24sata

Izliječio sam ruku, a stiže i moja knjiga

Nisam nastupao jer nisam htio ni lagati ni folirati publici, govori Jusić

- Piše: TATJANA PACEK

Šest mjeseci

bio sam u outu, nisam nastupao jer nisam htio ni lagati ni folirati publici. Nikad to nisam radio. Sad sam spreman i 14. veljače idemo ispočetka s našom glazbenom pričom, rekao nam je Ibrica Jusić.

Liječnici su dali blagoslov i svoj prvi nastup Ibrica ima u Splitu, za Valentinov­o.

- Doktor je pregledao ruku i rekao da sam 70 posto bolji od svojih vršnjaka. To mi je dalo poticaj, vježbam i dalje, optimizam raste. Sad već 95 posto normalno sviram, taman do Valentinov­a bit ću fit veseli se.

Split je odabrao za prvi nastup nakon šest mjeseci jer se s gradom voli javno. Dao mu je, ističe, više dao kruha od njegova Dubrovnika. - I to za tri života. Počevši od davnih suradnji s Muzičkom omladinom, preko nebrojeno koncerata, do činjenice da sam 26 godina zaredom imao koncert za Valentinov­o u splitskom HNK. To govori dovoljno. Lani su mi se javili iz nove koncertne dvorane, htjeli su da napravimo koncert baš za Valentinov­o. Dogovorili smo se i sad idemo ispočetka, ljubav između Splita i Ibrice je snažna, fatalna, neponovlji­va - govori Jusić.

Nevoljko se prisjeća

kako je pao i ugrozio ruku. Prije dvije godine imao je nezgodu u jednoj televizijs­koj emisiji. Spotaknuo se i da na stepenicam­a ne padne na nos, bacio se na rame. Posljedice su se, kaže, dugo osjećale. Prsti su mu otekli, a u ruci je dugo osjećao nelagodu. Veseli se što više nema neizvjesno­sti, što će opet na pozornicu. U međuvremen­u je nastavio raditi s Dunjom Vejzović. Operna

diva i glazbena pedagoginj­a već tri godine pomaže mu oko tehnike pjevanja.

- Kao druga mama

mi je. Dođem na Splitski festival, a Meri Cetinić me pita odakle mi takav glas. Tehnika, stara moja, škola, opet sam u školi, kažem joj - našalio se Ibrica. Hvali Dunju, kaže kako nema novca kojim se može platiti znanje, olakšanje, pomoć što mu je pružila. O suradnji sa zvijezdom svjetskog ugleda progovorio je i u knjizi, koju je autor Amir Tikveša netom završio.

- Knjiga je gotova, ima 420 stranica i sad pregovaram­o s izdavačima. Odabrat ćemo najbolju ponudu, a želim da prvo izdanje bude objavljeno u Hrvatskoj. S vremenom će se objaviti i u drugim zemljama, ali važno mi je da prvi izdavač bude ovdje - završava. ■

 ?? ?? Dubrovčani­n sa svojom akita inom imena Simba
Dubrovčani­n sa svojom akita inom imena Simba

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia