24sata

KAPETANE, NE IDEŠ NIKAMO Stop Ademiju znači strah za titulu...

Dinamo je Oršića pustio, iako mu igrački više nedostaje nego što bi kapetan

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Ne idem nikamo

iz Dinama i nije mi žao što nisam otišao jer sam bio dio najveće generacije kluba.

Rekao je to Arijan Ademi (31) prije deset dana u intervjuu za VL. A onda je krenulo... Valencia, Saudijska Arabija, Adanaspor, Stuttgart. Tim redom stizao je interes (i ponude?) za Dinamova kapetana. Ademi je promijenio stav, pokucao na vrata sportskog direktora Ante Čačića i zatražio transfer, ali prvi maksimirsk­i brk mu je odgovorio:

- Ne može!

Iz svlačionic­e je tad stigla i priča o neugodnoj sceni, kad je trener prozvao kapetana da se obrati momčadi, što je ovaj odbio. Da bi Stefan Ristovski u intervjuu za SN "otkrio" da je ozračje u momčadi zapravo sjajno i da je sve to bila dobra zafrkancij­a. Čačić drži svoj kurs, uvrstio je kapetana u početnu postavu protiv Lokomotive (2-1) pa ponovio:

- Jedino Livaković može otići (jer ima takvu klauzulu, nap. a.). Kapetan nam treba i ne želimo ga pustiti.

Eh sad, je li to fer prema Ademiju? Dinamo očito smatra da jest i činjenica je da je klub zadužio Arijana jer nije raskinuo ugovor kad dvije godine nije igrao zbog pozitivnog dopinškog testa. Zato je Ademi godinama i govorio da ne želi nikamo i da ne bi imao ništa protiv da završi karijeru u Maksimiru.

vjerojatno posljednja šansa da se okuša u nekoj jačoj ligi i zaradi još veći novac. Kao što je bila i Mislavu Oršiću, kojeg je klub pustio. Naprosto, to je nepisano pravilo, ima igrača koji su zadužili klub i s kojima dogovoriš

No ovo mu je

da te puste ako dođe ponuda. No Čačić to Ademiju ne dopušta.

U klubu ne strahuju da bi Ademi zbog toga mogao unijeti nezadovolj­stvo u svlačionic­u i prenijeti ga na momčad. Iako nije lako prihvatio takvu oštru odbijenicu.

Da, Ademi bi nedostajao da ode. Kao lider prije svega, a i pitanje je i tko bi ga igrački zamijenio. Nedostaje i Oršić, i svi su to znali kad su ga pustili. Ali Dinamo vjeruje da može biti prvak i bez Oršića, a bez Ademija? ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia