24sata

U RH STIŽE SLOVENSKA PREDSJEDNI­CA TRAGALI I SA PSIMA SVI TRAŽE

- Piše: HELENA TKALČEVIĆ

Slovenska predsjedni­ca Nataša Pirc Musar danas stiže u Zagreb, a to je njen prvi inozemni posjet otkako je u prosincu postala šefica Slovenije. Dolazak Pirc Musar u Hrvatsku nastavak je odlične suradnje između dviju susjednih i prijateljs­kih država, kažu na Pantovčaku. Pirc Musar na toj je poziciji naslijedil­a Boruta Pahora. (po)

Policajci u službenim

vozilima i jučer su osiguraval­i mjesto na kojem je u Hlevnici kraj Đurmanca u nedjelju prijepodne nađeno mrtvo novorođenč­e. Nisu dopuštali prolazak dijelom ceste koja vodi kroz naselje kako se ne bi kontaminir­ali mogući korisni tragovi prije nego što ih istražitel­ji prikupe. Tijekom prijepodne­va okolni teren, uz policajce, pretraživa­li su i pripadnici HGSS-a s potražnim psima.

- Tri potražna tima HGSS-a sudjeloval­a su kao ispomoć policiji u pretrazi terena. Potražni tim čine čovjek i pas - kratko je kazao pročelnik HGSS-a Josip Brozičević te nas uputio da se za sve daljnje informacij­e obratimo policiji. Jesu li, i što, pronašli tijekom pretrage, jučer se nije moglo doznati. Dan ranije, u ponedjelja­k, u blizini mjesta događaja pronađena je dječja dekica koja bi mogla pripadati novorođenč­etu.

- Tijelo novorođenč­eta upućeno je na obdukciju. Kriminalis­tičko istraživan­je kojim se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja je u tijeku te zasad nemamo nikakvih drugih informacij­a - kratko je kazao glasnogovo­rnik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Pozvao je građane da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192 ako imaju bilo kakve informacij­e uz navedeni događaj.

 ?? ?? Policija je jučer još osiguraval­a mjesto događaja
Policija je jučer još osiguraval­a mjesto događaja
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia