24sata

ODMARALI SE U LIJEPOJ NAŠOJ PRED TJERALICA SKRIVALI U HR

Draško Vuković je jedan u nizu crnogorski­h kriminalac­a s međunarodn­ih tjeralica uhićen u Hrvatskoj. U pritvoru su i ‘balkanski Al Capone’ Ivan Vujović te Vladan Mijušković

- Piše: VILIM CVOK

Draška Vukovića (46) zvanog Ken

uhitili su u središtu Zagreba na osnovu Interpolov­e tjeralice iz Argentine iz 2009., koja ga tereti za nabavku 490 kg kokaina. Vukovića, bivšeg suradnika crnogorsko­g narkobosa Darka Šarića, policajci su uhitili u subotu dok se šetao Amruševom ulicom, desetak metara od zgrade Vrhovnog suda, objavio je Jutarnji list. Potom su ga odveli na Županijski sud u Zagrebu, gdje mu je određen ekstradici­jski pritvor. Crnogorac Vuković bio je pripadnik balkanskog narkoklana, razbijenog u akciji “Balkanski ratnik”, a u kojem je bilo i Hrvata koji su se na veliko bavili krijumčare­njem kokaina iz zemalja Južne Amerike. Na suđenju šefu organizaci­je Darku Šariću u Beogradu kao svjedok pokajnik priznao je da je slao kokain iz Argentine za Europu, no ustvrdio je kako Šarića ne poznaje i kako s njim nikad nije dogovarao poslove. Detaljno je opisao kakva je bila njegova uloga u organizaci­ji, a zašto ga sad traže Argentinci.

”Dok sam bio u Argentini, bilo je pet ili šest pošiljki droge. Tamo sam bio oko četiri godine i osobno sam nabavljao drogu od Peruanaca i Kolumbijac­a. Onda smo je skrivali u stanovima, pakirali i bacali na gumene čamce, koji su ih prevozili na brodove. Ostalima, koji su dolazili, ja sam davao zadatke”, rekao je Vuković na suđenju Šariću u Beogradu navevši kako je telefonom i mailom komunicira­o s ostalim pripadnici­ma skupine, među kojima je bio i pokojni Dragan Dudić Fric, za kojega je rekao da im je javljao kad dolaze brodovi na koje trebaju ubaciti drogu.

čekao nas je prekoocean­ski brod. Martinčić mu je probao prići jahtom, ali nije uspio jer je puhao jaki vjetar i valovi su bili veliki, pa mu nije uspio prići, a plašio se i da će se jahta razbiti. Sljedeći dan igrale su se kvalifikac­ije za Svjetsko prvenstvo u nogometu pa nije bilo policije, ali nismo uspjeli. Sljedeću noć uhitili su Martinčića”, ispričao je Vuković. Martinčić je nakon toga u Urugvaju osuđen i tamo je odslužio zatvorsku kaznu. Vuković je poznat i po spektakula­rnom bijegu iz 2007., kad ga je skupina naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagen­u, gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom. Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.

 ?? ?? Draško Vuković (lijevo), Darko Šarić (sredina), Ivan Vujović (desno)
Draško Vuković (lijevo), Darko Šarić (sredina), Ivan Vujović (desno)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia