24sata

ČEKA SIE BIJELI DIM

-

U čijem će smjeru

poletjeti bijeli dim sa zagrebačko­g Metalca? Lino Červar uzeo je “time-out” od konkretnih odgovora na novinarska pitanja proteklih dana, ona koja javnost najviše zanimaju. Tko će biti hrvatski izbornik? Jasno, Lino se povukao u svoja “četiri zida”, analizirao, stavljao sve na papir, obavljao razgovore s potencijal­nim kandidatim­a za hrvatsku klupu nakon Hrvoja Horvata, poslušao njihove ideje i viziju. Nadamo se konačno i odlučio. Červar kao koordinato­r struke predlaže jedno ime upravnom odboru, a članovi istog će ga potom amenovati. Ili neće, tko zna. Sve bismo trebali saznati tijekom srijede, nadamo se. Vremena za odugovlače­nje i dugu potragu nemamo jer nas za malo više od mjesec dana čekaju dvije utakmice s Nizozemsko­m u kvalifikac­ijama za Euro iduće godine u Njemačkoj. Domaću bismo utakmicu, usput, 11. ožujka trebali igrati u Osijeku.

PERKOVAC IMA PODRŠKU

Naših trenera imamo dovoljno i među njima treba tražiti novog čovjeka za klupu. Goran Perkovac (60) bio je prvi favorit u izborničko­j utrci, kapetan zlatne generacije iz Atlante. Dugo godina ime je stvarao u Švicarskoj, gdje je proveo posljednje 34 godine. S Winterthur­om i Schaffhaus­enom osvajao je domaće trofeje, pet je godina bio izbornik Švicarske, jednu i Grčke. Jača trenerska iskušenja imao je u Bundesligi s Mindenom i Lübbeckeom, dok je zadnjih šest godina bio trener Kriensa

- Moram reći da imam podršku ljudi, od struke, od Slavonije do Dubrovnika, i da bi željeli da ja preuzmem reprezenta­ciju. Čak i od nekih ljudi iz Saveza - rekao nam je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia