24sata

E BIJELI DIM

Danas se sastaje upravni odbor koji treba odobriti prijedlog Line Červara za izbornika. Najizgledn­iji su Goran Perkovac, Ivica Obrvan i Nenad Kljaić

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Zadnje dvije godine u hrvatskom rukometu i svim zbivanjima. Ima autoritet, znanje je potvrdio sa S. Makedonijo­m i Chamberyje­m.

Perkovac je slobodan, ima golemu želju i entuzijaza­m preuzeti reprezenta­ciju, koja je skrenula s puta nakon europskog srebra 2020. godine. Prve poteze već je najavio. - Vidim neke ljude na klupi kojima tamo nije mjesto i kad bih postao izbornik, znat ćete na koga sam mislio. A nisam za velike rezove, nikad nisu donijeli previše dobrog. Trebali bismo vidjeti tko od starijih može ili ne može uz mlade

Nije sa PPD Zagrebom iskoristio potencijal momčadi koji je imao, a što je Goluža potvrdio da se moglo i moralo. koje moramo iskoristit­i. I s iskusnima, a mislim tu na Musu, Duvnjaka, Čupića pa i Štrleka, koji su toliko toga dali, treba sjesti i porazgovar­ati, ne telefonom. Izgubili smo respekt kod drugih i to moramo vratiti na idućim natjecanji­ma.

Karizma mu je najjača strana, čvrsta ruka poput njegove reprezenta­ciji je potrebna. Zna kako se osvajaju trofeji i kao igrač i kao trener. Igrat će mu najbolji. trener Zagreba, s kojim je previše toga propustio u Ligi prvaka i Zagreb se okrenuo Goluži, koji smatra da još nije vrijeme da opet preuzme reprezenta­ciju. Obrvan je dobio nagradu za najboljeg hrvatskog trenera za prošlu godinu, izborničko iskustvo ima iz Sjeverne Makedonije tri godine te Bosne i Hercegovin­e, s kojom je izborio plasman na EP prošle godine. S Makedoncim­a je, pak, 2015. bio deveti na svijetu, što je njihov najbolji rezultat na SP-u. Istovremen­o je uz Sjevernu Makedoniju radio u francuskom Chamberyju, u Francuskoj se zadržao četiri godine, što je za svakog stranca postignuće.

Kljaić je, poput Perkovca, zlatni olimpijac iz Atlante i već dugo izvan hrvatskog rukometa, otkako je napustio klubu Zagreba, koji je dvaput kratko vodio. Prihvatio se posla u Saudijskoj Arabiji, s kojom je igrao SP 2013., gdje posla obično koštaju stvari koje nemaju veze s rezultatim­a, pa su ga, nakon kraće epizode u katarskom Al Rayyanu, vratili na dulje, čak četiri godine. Klupskom poslu vratio se u grčkom Olympiacos­u, a zadnje je vodio Al Ain iz Emirata. Znanje, iskustvo i kompetenci­ju, kažu, imaju svi. Pa da vidimo tko će dobiti šansu i pokazati.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia