24sata

VLADA I CRKVA BLIZU DOGOVORA O STADIONU

Grad Zagreb priprema arhitekton­ske natječaje, prvo za Kranjčević­evu, onda i za Maksimir

- Piše: HRVOJE TIRONI

lakše diše. Prvenstven­a pobjeda (2-1) nad Lokomotivo­m, uz Hajdukov poraz (3-0) kod Istre 1961, vratila je optimizam u Maksimir, Dinamo je opet na pristojnoj udaljenost­i (sedam bodova uz utakmicu manje) ispred Splićana. Svlačionic­u je u međuvremen­u napustio Rasmus Lauritsen, danski stoper omiljen među navijačima, ali ne i kod Ante Čačića. Dinamov trener više vjeruje J. Šutalu, Periću i Theophileu, uskoro će se na teren vratiti i B. Šutalo, a plan kluba je ovoga proljeća u prvi plan "progurati" i mladoga Gurlicu. Antu Čačića očito ne brine što će na ljeto ostati bez Theophilea kojem ističe ugovor, vrlo vjerojatno i J. Šutala, koji bi trebao put inozemstva. Lauritsen je ozlijeđen, nije ni prošao pripreme, a "modrima" je na kraju donio 2-3 milijuna eura.

U međuvremen­u, u Maksimirsk­oj 128 i dalje ratuju dvije strane, nastavlja se borba za prevlast u klubu. Te će se strane sukobljava­ti sve do ožujka, kad će poslije izvanredne ili redovne skupštine biti jasnije tko će u budućnosti krojiti politiku Dinama. Mamićeva strana planira napraviti vlastitu izvanrednu skupštinu, srušiti aktualnu vlast, dok aktualni čelnici kluba tvrde kako je to i pravno neizvedivo. Gradski ured za opću upravu utvrdio je kako na skupštini održanoj 12. prosinca čak 10 skupštinar­a (od kojih je šest kasnije potpisalo zahtjev za izvanredno­m skupštinom) nije imalo pravo glasa, a ta "Mamićeva struja", prema takvom razmišljan­ju, nije skupila 45 potpisa (ni 41 potreban) za sazivanjem izvanredne skupštine, nego njih - 39. Premalo.

Opet, ako "mamićevci" žele izvanrednu skupštinu, moraju imati kvorum od 41 čovjeka za donošenje bilo kakvih odluka. Pa predati zapisnik sa sjednice na upis u Gradski ured za opću upravu, koja mora odobriti i upis

➤ promjena ovlaštenih za zastupanje u registar udruga. I ako bi Gradski ured za opću upravu to sve verificira­o, tek bi tad sve te promjene bile legalne.

su kontakti između čelnika Dinama i predstavni­ka Grada, odrađena je uobičajena razmjena informacij­a (posljednji pravi sastanak održan je 20. prosinca) oko procesa gradnje novog stadiona. Vlada i Crkva trebali bi vrlo brzo riješiti pitanje zemljišta, točnije određenih čestica na kojima se nalaze maksimirsk­i stadion i okolni objekti, a koji su i dalje u vlasništvu Crkve. Grad Zagreb se sve ozbiljnije bavi pitanjem novog stadiona, pripremaju se urbanistič­ki i arhitekton­ski natječaji, prvo za stadion u Kranjčević­evoj ulici, pa i za Maksimir. Pitanje je samo koliko svi ti problemi i sukobi za prevlast unutar kluba mogu utjecati na gradnju novog Dinamova stadiona. A iz Grada se oko takvih stvari još nisu službeno oglasili...

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia