24sata

KALEB GRADIO MOST, SULIĆ RENTA KUĆU...

-

A gdje su danas zlatni rukometaši? Većina ih je ostala u rukometu, kao treneri, stručni suradnici, dok su neki u drugim životnim misijama.

Balić (43) s Metličićem (46) pokrenuo je rukometnu akademiju u Splitu, iz koje je izašao reprezenta­tivac Marin Šipić. Ivano je dosad bio i pomoćnik izborniku Hrvoju Horvatu u reprezenta­ciji, a ranije i koordinato­r za muški rukomet. Istu je ulogu kasnije preuzeo Igor Vori, koji je trener njemačkog drugoligaš­a Großwallst­adta. Na razini ispod, u trećoj Bundesligi, klub Vinnhorst vodi Davor Dominikovi­ć (44).

Od rukometa se udaljio Džomba koji je pokrenuo biznis s nekretnina­ma, dok se vjerojatno najživopis­nijim poslovima bavio Kaleb (49). Osim što za RTL radi kao stručni sukomentat­or, bio je uključen u cijeli proces gradnje Pelješkog mosta, kao ronilac. Ranije je bio i špediter. Kalebov bivši kolega na lijevom krilu Goran Šprem (43) završio je u turizmu kao menadžer, a u sličnom je svijetu i Renato Sulić (43), koji je uredio kuću za

odmor u Gorskom kotaru. Blaženko Lacković (42) jedan je od zadnjih koji je završio karijeru, već je znao da će ostati u rukometu kao trener s najvišim ambicijama, a u Hamburgu je sad pomoćni trener. Nedavno je, s 41 godinom, bio u zapisniku i kao igrač.

Treneri su i golmani Vlado Šola (54) te Valter Matošević (52). Šola trenutačno vodi rukometaše Dugog Sela, Matošević Rudara, a Venio Losert (46) nekoliko je godina bio trener golmana u egipatskoj reprezenta­ciji.

Najbolje trenerske reference ima legendarni kapetan Slavko Goluža (51). Bio je hrvatski izbornik, a nedavno se vratio u PPD Zagreb, koji je proigrao po njegovu dolasku. U Zagrebu su pomoćni treneri Tonči Valčić (44) i Denis Špoljarić (43). Generalni menadžer Zagreba dugo je Božidar Jović (50), koji je i u poduzetnič­kim vodama, dok sličnu ulogu u drugom najvećem hrvatskom klubu, našičkom Nexeu, kao sportski direktor obavlja Vedran Zrnić (43). 

 ?? ?? Kod nekih se 20 godina kasnije mogu primijetit­i tek sijede
Kod nekih se 20 godina kasnije mogu primijetit­i tek sijede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia