24sata

‘Iznenađuje nas što je Livaković ostao u Dinamu’

Dominik Livaković bi odlaskom u inozemstvo dodatno napredovao, zaslužio je transfer u veliki europski klub, kažu Mario Jozić, Ivan Kelava i Filip Lončarić

- Piše: HRVOJE TIRONI

Da, iznenađen sam

što je Dominik Livaković i dalje u Dinamu. Odradio je sjajno Svjetsko prvenstvo, spašavao Hrvatsku kad je trebalo, tako da sam stvarno mislio kako će poslije Katra otići u inozemstvo, kaže nam Ivan Kelava.

Zimski prijelazni rok za lige “petice” je gotov, a Dominik Livaković ostao je u Maksimiru. Što čudi mnoge, pa i bivše golmane “modrih” Marija Jozića (50), Ivana Kelavu (34) i Filipa Lončarića (36). Dominika Livakovića “selili” su u mnoge klubove, povezivali ga s Bayernom, Leedsom, Nottingham Forestom, Milanom, Ajaxom, Lilleom, Wolverhamp­tonom... Ali ostao je u Maksimiru.

- Dečko brani sjajno, briljira u dresu Dinama na europskoj sceni, radi sjajan posao na golu ‘vatrenih’. Njegove predstave govore više o njemu nego što ga ja tu mogu nahvaliti. Ne znam kakve je imao ponude, možda one nisu zadovoljil­e klub, možda nisu njega, ali siguran sam kako je riječ o golmanu za ozbiljne klubove liga ‘petice’ - rekao nam je Ivan Kelava pa dodao: - Gledajte, on brani u najboljem hrvatskom klubu, redovito je u reprezenta­ciji, pa mu se možda i ne srlja nekamo u inozemstvo. Opet, golmanima je općenito teško napraviti velike transfere, a pogotovo tijekom zimskog prijelazno­g roka.

Mario Jozić također misli kako je Livaković sjajan golman...

- Čudi me što je Livaković i dalje u Dinamu. Mislim kako njemu treba iskorak, odlazak u neki veći europski klub, najviše čak zbog osobne potvrde visoke kvalitete. On definitivn­o može braniti u nekom boljem klubu iz liga ‘petice’. Bio je sjajan na Svjetskom prvenstvu, niti u jednom trenutku nije loše utjecao na rezultat ‘vatrenih’ u Katru - kaže nam Mario Jozić pa nastavlja:

- Livaković je osvojio

sve što se može u hrvatskom nogometu, s Dinamom je stigao do milijun trofeja... Ma ja mu od srca želim transfer jer znam da može i mora braniti na još višoj razini. Treba mu taj iskorak, odlazak u neki pravi europski klub. Ma svaki hrvatski reprezenta­tivac mora igrati u ligama ‘petice’, pogotovo golman koji je na Svjetskom prvenstvu radio čudesne stvari.

Jozić je dodao jednu znakovitu rečenicu...

- U svakom nogometnom klubu kuća se gradi od temelja, a Livaković vam tu može biti pravi kamen temeljac - završio je Jozić. Filip Lončarić uvjeren je kako Livaković može braniti na višoj razini od HNL-a...

- Teško je golmanima napraviti velike transfere zimi, prilika stiže jedino ako se u nekom većem klubu netko ozlijedi. Livaković je svoju klasu dokazao na Svjetskom prvenstvu, zaslužio je ozbiljan transfer u inozemstvo. Od srca mu želim da svaki tjedan igra protiv najboljih igrača na svijetu, a ne samo na Svjetskom prvenstvu ili Ligi prvaka - kaže Lončarić pa dodaje:

- Pitanje je i kakav

klub njega sad može zadovoljit­i. Sigurno ne bi iz Dinama išao bilo kamo. On je sigurno najbolji hrvatski golman, a odlaskom u inozemstvo još bi dodatno napredovao. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia