24sata

UČITELJICA ŽELI DA BOLESNI UČENIK ŠTO VIŠE NAUČI

Narcisi Kolar (47) ministarst­vo je odredilo šest sati tjedno s dječakom, a ona ga podučava duplo više

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

Učiteljica Narcisa Kolar (47)

predaje 2. razredu, s 25 učenika, u koprivničk­oj Osnovnoj školi Braće Radić. Među njima je i devetogodi­šnji Dominik Udovičić, koji boluje od iznimno rijetke i teške bolesti zbog koje ne može dolaziti na nastavu nego se školuje od kuće. Ministarst­vo je odredilo da učiteljica dolazi k Dominiku šest školskih sati tjedno. No ona je samoinicij­ativno broj sati gotovo udvostruči­la ne tražeći nikakvu naknadu za to. Shvatila je, kaže, kako je dodijeljen­a satnica premala da bi se s učenikom postigao zadovoljav­ajući rezultat, posebice jer, prema njezinu mišljenju, Dominik može i želi savladavat­i nastavne sadržaje u što većem opsegu.

- Ne radimo po njegovom rasporedu, koji je odredio da prirodu ima jedanput tjedno ili likovni i glazbeni svaki drugi tjedan. Radim raspored kakav imamo u školi, tako da svaki dan prođemo sve ono što smo taj dan radili u učionici i to ga veseli - kaže Narcisa.

Uz to, učiteljica je htjela povezati Dominika s prijatelji­ma iz razreda. - Svaki tjedan dovedem mu kući po jednog učenika iz razreda da se druže i skupa pišu zadaću rekla je.

Petkom kad je sat razrednika, Dominik, ako mu zdravlje dopusti, dolazi u školu, gdje se najčešće uključuje u sat likovnog i glazbenog odgoja jer mu to jako koristi. - Tako se Dominik osjeća kao dio razreda. Kad može, ide s ostalim učenicima na priredbe i ostale izvanškols­ke aktivnosti - kaže Narcisa, koja svoje slobodno vrijeme posvećuje Dominiku. Dodala je da je sve što radi iz čiste ljubavi.

dijete koje je, nažalost, zakinuto te ne može svaki dan biti u punoj satnici s vršnjacima. Sretna sam što moj mali doprinos Dominikovo djetinjstv­o čini ljepšim i bezbrižnij­im i posebno me veseli što se osjeća dijelom razreda iako ne sjedi u školi, u školskoj klupi - priznaje učiteljica.

Često snima video tijekom nastave u školi i šalje Dominiku da i tako osjeti atmosferu kao da se nalazi u školskoj učionici. ■

- Dominik je prekrasno

 ?? ?? Učiteljica svaki tjedan Dominiku dovede po jednog kolegu iz razreda
Učiteljica svaki tjedan Dominiku dovede po jednog kolegu iz razreda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia