24sata

NOVI IZBORNIK U SEDLU Držao sam Duvnjaka dok je još bio beba

Ledena je samo meni pljeskala protiv Zagreba, prisjetio se Goran Perkovac

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

U, j**ote, koliko vas je!

I Gorana Perkovca (60) iznenadio je prizor pri ulasku u Trofejnu sobu HRS-a. Kamera na kameri, novinar na novinaru.

- Slobodan je još jug stajanje dobacio je jedan kolega. Prošla su tri dana otkad je Goran Perkovac doznao da je novi izbornik Hrvatske, na ručku...

- Nisam spavao nekoliko dana od uzbuđenja. Ma srce mi je puno. Tko god kaže da ne želi biti hrvatski izbornik, ili je lud ili laže. Prvi put osjetio sam da me ljudi iz saveza stvarno žele. Prije bi se javili i više ništa. Sad smo na dnevnoj bazi komunicira­li i osjetio sam da nemam protukandi­data. Trenutak je da dođe netko tko može napraviti red i mir, unijeti disciplinu i hijerarhij­u.

U javnosti imate početni plus, mnogi prethodnic­i nisu ga imali... - Evo anegdota. Kad sam dolazio s Winterthur­om u krcatu Ledenu protiv Zagreba, koji je vodio Zdravko Zovko i rekao mi je da su mu suze skoro išle: 'Peki, pa svima su zviždali, a samo je tebi cijela dvorana pljeskala'. Čak i kad je Ćavar dolazio s Barcelonom, zviždali su mu.

Krećete jako?

- Od ponedjeljk­a

idem do Njemačke i Poljske, razgovarat­i s Duvnjakom, Karačićem, vidjeti žele li i dalje igrati, jesu li ozlijeđeni. Ne znam zašto neki više nisu bili tu. Konkretno?

- Štrlek, Stepančić, Marić, Šime Ivić. Šipića ću natjerati da igra obranu, milom ili silom! Pa ne mogu vjerovati da s onakvim tijelom poput tenka ne može. Da se mene pita, Martinović­a bih vratio u Zagreb. U prednosti će biti tko igra u oba pravca.

Mislite li u dva pravca koristiti i kapetana Duvnjaka?

- On je institucij­a, kao Karabatić i Hansen. Ne mora igrati sve utakmice, ali možemo ga iskoristit­i u obrani 5-1, u kojoj igra velemajsto­rski. Evo vam i anegdota, Domagoja sam držao kao dijete. Njegov otac Ivo i ja tad smo igrali zajedno.

Kapetan i izbornik Slavonac, Osijek vas čeka u domaćem debiju 11. ožujka protiv Nizozemske. - Nisam bio tamo 30 godina! Kći Korina kaže da dolazi pun autobus familije?

- Ima nas Perkovaca i Petrovića, bit će nas puno. Slatina? Odlazim redovito, bio sam prije tri dana. Tamburaši se mogu pripremati? - Veseljak sam od glave do pete. Kada dođem na fešte, pitaju me jesam li popio. A ja uopće ne pijem. Kad sam nakon zlata u Atlanti gostovao na Radio Slatini, pitali su me što želim da svira. Šokačko cijeli dan!

 ?? ?? Mladi Domagoj Duvnjak i starija sestra Iva
Mladi Domagoj Duvnjak i starija sestra Iva
 ?? ?? ➤ U Osijeku nisam bio 30 godina, kaže novi izbornik
➤ U Osijeku nisam bio 30 godina, kaže novi izbornik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia