24sata

PLATIO SAM OPERACIJU NAVIJAČU

Matej Delač i danas se čuje s navijačem Vojvodine kojem je dao 6000 eura za operaciju

- Piše: HRVOJE TIRONI

To je bilo prije deset godina. Navijači Vojvodine pokrenuli su humanitarn­u akciju za jednog navijača, dečka koji je imao određenih problema, koji je u kolicima. Pratio sam što se događa s njim pa odlučio reagirati, kaže nam Matej Delač (30). Hrvatski golman dao je proteklih dana intervju za srpski Žurnal, a nakon toga reagirao je i njegov bivši klub Vojvodina.

- Skroman kao i uvijek, Matej Delač nije spomenuo kako je svojedobno dao 6000 eura za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve - piše na Twitteru Vojvodine, kluba u kojem je Matej Delač igrao 2013. godine.

Ta priča nikad nije "jače" odjeknula u medijima. - Pratio sam tu akciju, pa pitao ljude iz kluba koliko još novaca treba za pomoć tom dečku. I koliko god da je trebalo, pomogao bih priča nam Matej Delač pa nastavlja:

- Meni je normalno pomagati ako sam u prilici. Ljudski je pomagati, tako sam odgojen. Pa i meni su pomagali razni ljudi. OK, to nije bilo financijsk­e prirode, ali i ja sam kao izbjeglica stigao u Hrvatsku iz BiH, puno je ljudi tada pomoglo mojoj obitelji. Jeste li upoznali kad tog navijača Stojana Kolarova?

- Jesam, išao sam i kod njega doma. Ne čujemo se često, ali smo putem društvenih mreža u kontaktu. Taj je dečko bio na utakmicama Vojvodine, želim mu svu sreću u životu.

Igrali ste u deset zemalja i svugdje navijačima ostali u dobrom sjećanju... - Nogometna karijera je kratka i prolazna, meni je važno svugdje ostaviti dobar ljudski dojam. Za 15-ak godina nitko se neće sjećati kakav ste negdje ostavili dojam kao golman ili igrač, ali će se sjećati kakva ste bili osoba - završio je Delač. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia