24sata

NIKAD NISAM VIKUNO NA DICU, A NIJE NI FANI, KAŽE KERUM

-

Obitelj živi na relaciji između Splita, gdje podno Marjana imaju obiteljsku kuću, i Rogoznice, gdje Kerumi drže hotelski resort Perla. Ondje obitelj boravi tijekom svih ljetnih mjeseci. Kerum je fokusiran na obitelj, ali i daljnje razvijanje biznisa, no koliko god je prije sve činio na velika zvona, tako sad nove poslove razvija iza kulisa. Prilično se primirio i povukao nekad publike i javnosti gladan Željko Kerum, a kako nam kažu dobro upućeni, za sve je ustvari zaslužna njegova Fani, njegova druga supruga. Kerum je, kako je svima već dobro poznato, zbog nje nakon 20 godina braka ostavio prvu suprugu, Anku, s kojom ima dvoje sad već odrasle djece. S Fani je u proteklih 14 godina ljubavi dobio dva sina i kćer. I Anka je, poput Fani, uvijek bila samozatajn­a, ali nije nikad poput nje uspijevala obuzdati Kerumovu "vlašku" krv. A on ne skriva koliko obožava Fani te koliko drži do djece i nje, do svega onoga što mu ona ima reći. Ili, u nekim situacijam­a poput sljedeće, nema reći.

- Bili smo na nekom druženju, a među mnogim uzvanicima bio je i Željko. U jednom trenutku u prostoriju je ušla Fani, očito je došla po njega prema nekom prethodnom dogovoru. Samo ga je pogledala. Nije mi djelovala ljutito, ali je bila stroga i ozbiljna. On je samo ustao, istu sekundu, i otišao s njom. Nitko ni riječi nije progovorio - doznajemo od sudionika večere u Splitu.

Koliko je privržen obitelji i supruzi, govori nam i sam Željko.

- Ja svoju suprugu volim,

voli i ona mene, imamo troje zajedničke djece i hvala joj što nije nikad izlagala u javnosti. Ona vodi biznis od tri hotela, ima 50 do 100 ljudi pod sobom, ja joj se ne miješam u posao. Paralelno s tim odgojila je djecu, dva sina, koji sad imaju 13 i 11 godina, i kćer od 9 godina. Istodobno radi na doktoratu u Austriji i za Božić će biti doktor znanosti. I to ne u Osijeku nego u Austriji. Takvoj ženi treba skinuti kapu. Nisu mediji uvijek bili korektni, ja sam oguglao kao staro magare, a podnila je i ona, pogotovo kad je trebalo raditi restoran na Prvoj vodi, gdje je po GUP-u trebalo raditi. Mi nismo dobili dozvolu, bilo bi apsurdno da gradonačel­nik tuži grad. Pa ona je pored svih tih obaveza, i poslovnih i obiteljski­h, našla vremena da vani upiše doktorat i završi ga u roku, na temu krize poslovanja u turizmu tijekom pandemije. Ima još jedan semestar i gotova je. Naravno da je ona moje uporište, naravno da mi je savjetnik - otkriva nam Kerum, koji gotovo svakodnevn­o godinama djecu razvozi u školu, ranije i u vrtić, na razne aktivnosti, te odlazi po njih.

Ne samo iz kuće u Splitu nego i kad su smješteni u Rogoznici. Djeca su, kažu naši izvori, izuzetno dobro odgojena i pristojna, u što smo se i sami uvjerili kad bi ih doveo na neko događanje u izbornim kampanjama. No nije Željko strog. Fani je vrlo brižna, posvećena, ali stroga majka, mnogo oštrija od Željka.

- Ja nikad nisam na dite

viknuo, neće ni ona, ali ona je stroža od mene. S jedne strane je pravdam jer njih je troje i, kad se počnu između gonati i svađati, pa di bi to završilo?! Još njih dvojica momaka treniraju, treniraju i nogomet i tenis, ona svira klavir i pleše, nije to ni lako sve pohvatat. Svugdje ih vozim, i Fani, i njezina mama, ali i drugi članovi - nabraja Kerum, za kojeg nam kažu da je prilično obziran i otac i suprug.

Prepričava­ju nam anegdotu ispred kuće na Marjanu.

- Bila je jedna situacija kad je Željko dovezao djecu kući, a cipele su im bile blatnjave. On je to primijetio i odmah ih natjerao da to brzo očiste jer će biti svašta ako ih Fani vidi takve, a kamoli da joj uđu takvi u kuću - kažu naši sugovornic­i.

A prije nego što je obitelj stavio na prvo mjesto, Kerum je bio prilično neukrotiva karaktera, i još od osnovne, a poslije i srednje građevinsk­e škole, koju je pohađao u Splitu, bio je prilično izvan okvira. Naš sugovornik koji je s njim išao u srednju školu prisjeća se vremena u kojem su Kerumu od knjige važnije bile karte.

postavio je ispod stabla stol i klupe i ondje se igrao poker. Vjerujte mi da je već tad znao dobro varati na kartama. Stalno je govorio kako je u životu pročitao samo jednu knjigu, a matematika mu je bila katastrofa. Inače, mi smo u sklopu nastave imali i onu terensku, i to na Splitu 3, gdje smo učili rukovati građevinsk­im strojevima. Kerum je tako, kopajući kanal, uspio izvrnuti na bok mali bager kojim je upravljao, a ja vam kao čovjek iz iste struke tvrdim da je to gotovo, ako ne i potpuno nemoguće. Da biste ga prevrnuli, stvarno treba posebna vještina - kaže nam naš sugovornik, koji je godinama poslije ostao u dobrim odnosima s Kerumovim ocem, za kojega kaže da je bio velik čovjek.

- Ma znate što?! Ljutio se on na Željka. Bilo je to puno kasnije nakon srednje škole, nakon što se Željko počeo bogatiti. Kerum je pomogao mnogima, dijelio je novac okolo. Njegovu se ocu to nije sviđalo, rekao bi mi da mu to nije dobro - kaže naš sugovornik. Sigurno je, kaže, bilo onih u potrebi, ali bilo je tu i onih koji su ga iskorištav­ali. Sam Kerum ponosan je na svoje podrijetlo i uspjeh koji je postigao.

- Kod srednje tehničke škole

1

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia