24sata

Ništa, ljetovat ćemo u Trstu zbog našeg žirija ’ERO S ONOG SVIJETA’ U JUTARNJEM TERMINU

Našalio se slovenski bend Joker Out, koji je nastupio prve večeri Sea Star Festivala

- Pišu: H. LUDBAN, M. KAVEDŽIĆ

Još nismo

dobili karanfil, ali bilo je puno svega nevaljalog, rekli su nam iz slovenske rock grupe Joker Out kad smo ih pitali kako im je bilo družiti se na Eurosongu s našim Letom 3. Dečke smo dočekali nakon nastupa u petak navečer na Sea Star Festivalu u Umagu. Tamo su nastupali prvi put, ali im je to bio i prvi nastup nakon glazbenog natjecanja u Liverpoolu.

- Znate li pjesmu ‘Carpe Diem'? Drago mi je da ste upravo vi prva publika pred kojom nastupamo nakon Eurosonga. Hvala, Umag, a sad želim čuti samo one koji nisu iz Slovenije - rekao je pjevač Bojan Cvjetićani­n (24), a publika je glasno počela pjevati stihove njihova hita s Eurosonga “Mi bomo cel noč plesali, ljubili se in se i igrali”.

- Jako smo zadovoljni. Bilo je osvježavaj­uće. Razmišljam­o da se bacimo sad u more. Bilo je lijepo vidjeti kako svi pjevaju ‘Carpe Diem' kao da su svi iz Slovenije - govore nam. Nekoliko prošlih mjeseci opisali su kao “putujući cirkus”.

- Upoznali smo vrlo mnogo zanimljivi­h ljudi i izvođača - kažu nam, a među njima je bio i predstavni­k Finske, Käärija, s kojim su postali vrlo bliski, posebno Bojan.

Finac i Slovenac tijekom glazbenog natjecanja često su objavljiva­li zabavne videe na društvenim mrežama, a da je riječ o posebnom prijateljs­tvu, uočili su i gledatelji Eurosonga.

- Pažnja s Käärijom došla je sama od sebe. Bilo je spontano - rekao nam je Bojan.

Dečke iz slovenske grupe pitali smo i kako komentiraj­u to što Hrvatska nije dobila nijedan bod od slovenskog stručnog žirija na Eurosongu.

- Ništa, ove godine idemo u Trst na more zbog slovenskog žirija. Šalim se, mi smo valjda dobrodošli, ali žiri ide u Trst - kažu nam iz Joker Outa. Privlačili su pažnju i prije Eurosonga, a i sad na Sea Star Festivalu žene su vrištale kad su dečki izašli na pozornicu, pokazivale im rukama srce te nosile majice s imenom benda i njihovim fotografij­ama. - Dobivamo pozitivne rezultate iz država bivše Jugoslavij­e i država izvan tih naših krugova - rekao nam je Bojan, kojeg često uspoređuju s Harryjem Stylesom. Je li Joker Out balkanski One Direction, kako ih mnogi opisuju.

- Ma mi smo One Direction s Wisha. Imamo Nialla, Zayna, pa eto i Harryja - kažu dečki kroz smijeh. ■

Najuspješn­ije i najpopular­nije djelo Jakova Gotovca odavno je ubrojeno među najuspjeli­je slavenske komične opere, a od praizvedbe opere "Ero s onoga svijeta" u zagrebačko­m HNK 1935. gotovo ne silazi s repertoara svih hrvatskih nacionalni­h kuća. Jučerašnjo­m izvedbom u HNK Zagreb Ivanka Boljkovac (igra lik Dome) proslavila je umjetnički rad, a 25. svibnja opera se može pogledati u 11 sati. (jb) ■

 ?? ?? Dečkima je umaški nastup prvi nakon Eurosonga
Dečkima je umaški nastup prvi nakon Eurosonga
 ?? ?? Lana Jurčević ima novu pjesmu
Lana Jurčević ima novu pjesmu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia