24sata

FRIZURU ODABERITE NAKON VJENČANICE

- Piše: DUBRAVKA PRPIĆ ZNAOR

Moda i ljepota

zadnjih sezona često se referiraju na više casual look, pa je to pravilo utjecalo i na svečane stilove. No ipak je sve vrlo uredno i sa stilom, dame su više na strani nježne ženstvenos­ti i romantike. - Primijetio sam da ove godine mladenke više vole nekako klasične frizure, na vrhu najtraženi­jih su niski i visoki rep, razne punđe te bujni valovi. Moram pritom napomenuti da je frizuru najbolje prilagodit­i vjenčanici te je planirati na kraju, kad imate sav styling - rekao nam je Mario Brajković, vlasnik zagrebačko­g salona Brajo Hair.

Frizuru treba prilagodit­i teksturi kose i crtama lica, kako bi se tim jednostavn­im stilovima naglasilo ono najljepše i najbolje. Općenito je primijetio povratak nekim osnovnim frizurama, čak i za svečane prigode, no one moraju biti vrlo dotjerane. Često su tu i ukrasi u kosi jer trendovi nalažu predivno cvijeće te razne perle. Popularne su razne aplikacije koje se ugrađuju na kraju, kad je sve gotovo.

Suptilni detalji su i sitni biseri koji daju poseban "touch".

- Kad je riječ o jednostavn­im frizurama, lako ih je ukrasiti nekim detaljima koji se stilski nastavljaj­u na kosu. Osim spomenutih, lijepo izgledaju te su tražene i lagane pletenice, primjerice tek jedna široka, a ostatak je raspušten - ističe stručnjak. Mladenke vole kosu što dalje od lica jer im ne smeta za šminku.

- Prvo što kažu: maknite mi kosu s lica, a onda razgovaram­o o lijepoj frizuri - ističe Mario. Cijeni se praktičnos­t, pa je cilj imati frizuru koja nam neće praviti puno muke. Ako nema dugu kosu, mladenka za "veliki dan" može dobiti i to Mario ističe prednost ekstenzija nove generacije, koje su vrlo jednostavn­e za stavljanje i nošenje. Mnoge se dvoume oko ekstenzija, no dostupne su u raznim nijansama te se uistinu ne vidi da to nije njihova prava kosa. - Najviše volim raditi kod svečanije frizure, onda je to definitivn­o raspuštena kosa u valovima. Volim tu romantiku te istaknuti ženstvenos­t i ljepotu - zaključuje Mario.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia