24sata

DŽEKO NA POLJUDU? DA, ŽELJA POSTOJI!

Ibričić dolazi u Rijeku dati podršku Hajduku u pokušaju osvajanja Kupa

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

onoj iz 2010. godine, kad smo također igrali finale Kupa sa Šibenikom. I tad smo se dugo borili za vrh ljestvice i bili drugi, i tad smo osvajanjem Kupa spasili sezonu, samo su se tad igrale dvije utakmice, a sad se igra samo jedna, kaže nam Senijad Ibričić, ljubimac navijača Hajduka, koji je u oba finalna susreta sa Šibenikom zabio gol.

U Splitu je Hajduk slavio 2-1, a za konačan rezultat zabio je Ibričić.

- Znali smo da će biti teško u uzvratu. Nasreću, Vukušić je zarana zabio, a ja sam dovršio posao u sudačkoj nadoknadi. Imali smo odličnu momčad, atmosfera je bila sjajna, a iznad svega pokojni Stanko Špaco Poklepović, zbog kojeg mi je bilo najdraže što smo osvojili trofej. Ako ga je itko zaslužio, on ga je zaslužio... Sezonu potom Hajduk je izborio nastup u Europskoj ligi, bio je to zadnji plasman u skupinu nekog europskog natjecanja. - Neka i to bude poveznica, neka i sad osvoje Kup i prođu u skupinu Konferenci­jske lige. Ja im to od srca želim - kaže Ibričić i dodaje:

- Svi ovisimo o ždrijebu, ali mora se i ždrijeb jednom otvoriti. Klub je dobro posložen, financije, ljudi, momčad... Nadam se da je sljedeća sezona ta u kojoj će napraviti europski iskorak.

Budući da radi kao sportski direktor, upitali smo ga i za praksu Hajduka da vraća svoje igrače na Poljud.

- Podržavam tu praksu, žao mi je što se i ja nisam mogao vratiti, što me Marjan Pušnik nije želio, ali vjerujem da je to pravi potez, ne samo kad su u pitanju igrači koji rade razliku na terenu nego i svi ostali, jer oni utječu na odrastanje mladih igrača, a to je neprocjenj­ivo... Navijači sanjaju povratak Ivana Perišića, a Ibro je u više navrata spominjao mogućnost da njegov veliki prijatelj Edin Džeko odigra sezonu na Poljudu. Ako ga dovede, može slobodno u fotelju sportskog direktora...

- Tko sretniji od mene?! Znate da smo obojica vezani za Dalmaciju, da želja postoji, ali koliko dobro Džeko i dalje igra i zabija... Daj Bože da se ostvari, nikad ne reci nikad - zagonetno se nasmijao i dodao:

- Daj Bože da Hajduk bude mogao dovoditi igrače poput Perišića i Džeke, pa makar i pred kraj karijere...

O finalu na Rujevici kaže samo da očekuje sigurnu pobjedu Hajduka:

Rijeka mi je blizu, dolazim sa suprugom i djecom dati podršku Hajduku i proslaviti osvajanje Kupa. Prilika je tu i nadam se da će je iskoristit­i jer imaju i bolje pojedince, a i bolji su kao momčad.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia