24sata

Nakon Hrvatske, Pernar svojim ispadima sablaznio i Zambiju

- Piše: MARTINA PAUČEK ŠLJIVAK

Javnost je u Hrvatskoj više puta svjedočila bizarnom ponašanju bivšeg zastupnika Ivana Pernara, kojega je i saborsko osiguranje često moralo iznositi iz parlamenta nakon njegovih mnogobrojn­ih ekscesa. Sad ga je i Zambija upoznala, suočila se s njegovim ispadima. I to na sudu.

Pernar se samovoljno prijavio kako bi svjedočio protiv osmero hrvatskih državljana koji su uhićeni u Zambiji pod optužbama za navodnu trgovinu djecom. A s obzirom na to da zambijsko tužiteljst­vo nikako nije moglo prikupiti svjedoke, pozvali su i Pernara koji je to jedva dočekao. Pernar, koji nema baš nikakve veze s posvajanji­ma djece iz Konga niti s hrvatskim državljani­ma, evidentno se zaželio medijske pažnje tik pred izbornu godinu. Osigurao si je medijski prostor nakon što je otišao u Zambiju kako bi svjedočio protiv vlastitih sunarodnja­ka koji su ondje završili u zatvoru, premda su hrvatski sudovi legalizira­li postupak posvajanja djece iz DR Konga. Sudu je priredio show, derao se u sudnici, omalovažav­ao je odvjetnika obrane navodeći da priča besmislice, što je rezultiral­o zahtjevom odvjetnika da se Pernara uhiti zbog nepoštivan­ja suda i neprimjere­nog ponašanja.

I zambijski odvjetnik čudio se na sudu:

- Svjedok je rekao da su gluposti što god je odvjetnik pitao. Sigurni smo da ni u Hrvatskoj nije tako - riječi su koje je odvjetnik uputio sutkinji. Međutim, sutkinja je odlučila oprostiti Pernaru takve ispade nakon što se ispričao. Sugovornic­i iz Zambije koji su svjedočili takvom ponašanju istaknuli su da se još nisu susreli s takvim ponašanjem nekoga u zambijskoj sudnici, ostali su potpuno šokirani Pernarovim, kako su i sami naveli, “luđačkim ispadima”...

Mnogi su se ponadali da Pernara više nećemo čuti ni vidjeti, ali očito u hrvatskoj politici još ima onih koji mogu koristiti tog klauna.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia