24sata

KRENULI SLAVITI PA SVI ISPALI IZ PRIKOLICE...

-

Prikolica puna maturanata

koja je bila vezana za traktor kojeg je vozio jedan od učenika, prevrnula se jučer kod Labina. Sletjeli su u provaliju. Maturanti Srednje škole "Mate Blažina" iz Labina nakon Norijade tradiciona­lno su krenula na proslavu u Prtlog. Na cesti za Dugu Luku došlo je do prevrtanja i svih 15 maturanata ispalo je iz prikolice. Osam ih se ozbiljnije ozlijedilo.

- Ovo je Norijada iz noćne more. Na svu sreću nema teško ozlijeđeni­h, ali šokantne scene teško da će itko zaboraviti. Krv na cesti, natučena djeca, krvave noge, ruke, glave... Moglo je puno gore proći - kazala je jedna žena koja je, čim je čula, došla vidjeti što se dogodilo. Do prevrtanja je došlo jučer u 10.45 sati. Šokantne scene unesrećeni­h maturanata neće zaboraviti ni djelatnici Hitne koji su čak osam timova poslali na mjesto nesreće. Među njima i jedno specijalno vozilo s prikolicom za masovne nesreće koje je nedavno nabavljeno.

- U toj prikolici je oprema

za zbrinuti 100 unesrećeni­h osoba. Čim se dobila dojava naši timovi su krenuli i stigli za oko 5 minuta. Zbrinjaval­i su unesrećene maturante sat vremena i deset minuta. Na svu sreću nema životno ugroženih, ali ima ozlijeđeni­h - rekla je Gordana Antić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb. Kako je sinoć izvijestio RTL Danas, od 16 maturanata 14 je prevezeno u pulsku bolnicu, a osmero ih je zadržano na liječenju.

Ostali su pušteni kući.

Uzrok nesreće je navodno otkazivanj­e kočnica na nizbrdici. Roditelji maturanata dojurili su na mjesto nesreće, a neki su od šoka plakali ugledavši krv na cesti. O događaju se kratko oglasila i policija.

- Što je uzrok nesreće, znat će se nakon obavljenog očevida te u ovom trenutku nemam informacij­a o otkazivanj­u kočnica - rekla je glasnogovo­rnica PU Istarske, Nataša Rogić. Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija. - Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. Zahvaljuje­m svim službama na terenu koje su promptno intervenir­ale izjavio je istarski župan. (dm)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia