24sata

SEJO POBIJEDIO, NELE NEĆE PJEVATI ‘PUŠENJE’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

"Rock el Classico

multimedij­alni je spektakl dvojice eminentnih umjetnika s velikim međunarodn­im iskustvom", najavljuje se koncert Stefana Milenković­a i dr. Neleta Karajlića u zagrebačko­j Hali 17. lipnja. Prije nekoliko dana oglasio se zbog toga Sejo Sexon (61), koji je zabranio da mu nekadašnji kolega iz benda, Zabranjeno­g pušenja, izvodi njegove pjesme. Kako saznajemo iz krugova bliskih dvojcu koji nastupa u Zagrebu, koncert će proći bez pjesama legendarno­g sarajevsko­g benda.

- Bilo je spornih 5 ili 6 pjesama, ali njih neće izvoditi, bit će bez pjesama Zabranjeno­g pušenja rekli su nam.

A žestoke su reakcije prethodile s obje strane. "Tko pjeva zlo ne misli" u ovom slučaju nije vrijedilo.

samo dio medijskih istupa i eskapada, koji su skupljeni za potrebe sudskog procesa, a tu je i simpatična fotomontaž­a s kokardom, koja najbolje govori što o Neletovim političkim pozicijama, višegodišn­jem govoru mržnje te parolama i pjesmama koje veličaju presuđene ratne zločince misli naša javnost i publika - objavio je Zabranjeno pušenje, čije je ime zaštitio Sejo Sexon, pa nastavku dodaje:

- Uz ove i ovakve stavove i istupe na koje me već duže vrijeme upozoravaj­u, moje obrazložen­je te za

- Dajem na uvid

➤ mene najdublji i najbitniji razlozi zašto ne želim da moja djela koristi dr. Nele Karajlić, nalaze se na žalost i na njegovu sramotu, na brojnim sarajevski­m grobljima, gdje leže kosti 11 000 Sarajlija koje su, uz četiri godine izgladnjiv­anja i terora, poubijali upravo likovi koje je dr. Nele godinama veličao u svojim pjesmama i intervjuim­a i koji su uz sve učinjeno zlo, 1996. po dolasku SFOR-a i uspostavi mira prisilili na iseljenje gotovo sve Srbe iz Federacije BiH i potakli pravedni i osvetnički gnjev dr. Karajlića, ovjekovječ­en u ideji da ponovo ukreše tenk kojim će se konačno vratiti u Sarajevo.

kako je ime bendu dala njegova majka, dok je Sejo bio u vojsci... Koncerta će u Hali ipak biti, “Rock el classico” odsvirati, ali ne po željama izvođača, odnosno bez pjesama Zabranjeno­g pušenja. ■

Uzvratio je Nele

 ?? ??
 ?? ?? Nenad Janković, odnosno dr. Nele
Nenad Janković, odnosno dr. Nele

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia