24sata

KRAJ EKIPE KOJA JE SRUŠILA MIT

Večeras je u Maksimiru posljednji nastup Theophilea, vjerojatno Livakovića, Šutala...

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Osmi studenog 2018.

datum je koji navijači "modrih" neće nikad zaboraviti. Večer je to kad je u Zagrebu pobijeđena Trnava i kad je Dinamo nakon 49 godina izborio proljeće u Europi. Feštalo se Zagrebom, po izzetnoj hladnoći i magli skakalo se i u Manduševac, pjevalo se dugo u noć jer je srušen mit i prokletstv­o o europskom proljeću. Tu večer su Stinčića, Roru, Belina, Čerčeka, Vabeca i društvo sustigli Livaković, Stojanović, Theophile, Perić, Rrahmani, Ademi, Hajrović, Gojak, Olmo, Oršić, Gavranović. Na klupi je, naravno, bio Nenad Bjelica. Večeras se od Dinama oprašta Kévin Théophile-Catherine, jedan od junaka te večeri. Lako moguće da će utakmica protiv Gorice biti posljednja i za Dominika Livakovića, što bi značilo da je otišla cijela generacija koja je vratila vjeru u Dinamo, koja je zagrebačku momčad opet vratila na kartu Europe. Igor Bišćan jasno je poručio kako će Theophileu dati poneku minutu u nedjelju protiv Gorice, dopustiti mu da se pred navijačima dostojno oprosti od Dinama - Theophile je ponašanjem, igrama, karakterom i osjećajem pripadnost­i uvelike zaslužan za rezultat, uspjehe i razvoj mladih igrača koji su se, po pitanju odnosa prema radu i svima u klubu, mogli na njega ugledati rekao nam je Nino Bule, pomoćnik Nenada Bjelice tih godina u Dinamu.

I on se sa sjetom sjeća te generacije i tih vremena.

- S velikim ponosom,

sjetom i, naravno, emocijom, koja je najbitnija, sjećamo se tih vremena. Upečatljiv­e i nezaboravn­e godine za nas u stožeru. Bili smo okidač za sve što se kasnije događalo u Dinamu - rekao je Bule.

Da, bila su to sjajna vremena za Dinamove navijače, koja traju i danas. Nažalost, s nekim drugim klincima, jedna generacija danas će spustiti zavjesu na svoje predstave, a podići će se nova iza koje bi trebali stajati Lukas Kačavenda, Matija Frigan, Luka Stojković, Igor Bišćan, Ante Tomić... ■

 ?? ??
 ?? ?? ➤ Kevin Theophile za Dinamo je skupio 154 nastupa i osvojio pet trofeja
➤ Kevin Theophile za Dinamo je skupio 154 nastupa i osvojio pet trofeja
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia