24sata

KONOBARIM KOD TATE, A MAMA IMA NAJBOLJE RAŽNJIĆE U ZAGREBU

Otvaramo u 10, a smjena mi je do 14 sati, kaže Kristian Čekol, junak Futsal Dinama

- Piše: MATO GALIĆ

Nogometaši Futsal Dinama

deklasiral­i su Olmissum u trećoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske sa 6-2. Zagrebački klub tako je poveo 2-1 u seriji koja se igra na tri dobivene utakmice. Junak zagrebačko­g kluba bio je Kristian Čekol (25), koji je postigao tri komada. Draženov dom bio je prepun, bilo je više od pet tisuća ljudi.

- Nitko nikad nije doživio takvu atmosferu u hrvatskom futsalu. Ono što se dogodilo... Nešto predivno. Futsal u Hrvatskoj raste iz godine u godinu i ovo je samo još jedan dokaz u prilog toj tezi. Bilo je predivno za igrati. Jesu li se gostima odsjekle noge? Ne bih išao toliko daleko, ali svakako da je nama bilo lakše, mi smo navikli na sličnu atmosferu, već smo igrali u punom Domu sportova - priča nam Čekol pa nastavlja:

- Krenuli smo s presingom, zabili brzi gol. Moram pohvaliti našeg golmana Piplicu koji je odradio vrhunski posao u trenucima kad nas nije išlo.

Ptičica nam je rekla

da ste slavili do zore. - Fešta? Popili smo koju pivicu, ništa grandiozno, malo smo se podružili s navijačima. Već gledamo prema ponedjeljk­u. Iskreno, odmor mi ne treba. Dobro sam se naspavao, to je najbitnije - kaže Dinamov bek.

Čekol je, pazite sad ovo, već u subotu ujutro bio na radnom mjestu. Njegova obitelj već godinama drži glasoviti buffet 'K Vilimu'. Na tom mjestu, u Aninoj ulici u Rudešu, tvrde mnogi, možete pronaći najbolje ražnjiće u gradu. - Već sam navikao da je subota radna, da se radi punom parom. Utakmica u petak bila je teška i naporna, ali treba uvijek pomoći roditeljim­a. Tata Vilim oslobodi me posla ako imam utakmice ili sam s reprezenta­cijom taj dan. Radim i preko tjedna, većinom ujutro. Otvaramo u 10, na poslu sam do 14 sati. Malo odmorim pa u 17 sati trening. Navečer, ako mi ostane vremena, nađem se s prijatelji­ma, popijem piće...

Svi hvale vaš lokal...

- Obiteljski posao napreduje jako dobro. Imamo puno gostiju. Čak kod mene svakodnevn­o ručaju igrači koji nisu iz Zagreba. Klub i tata postigli su dogovor tako da dečki imaju besplatan obrok - kaže Čekol pa otkriva što točno radi:

- Samo konobarim, nisam za grilom. Majka Jasminka drži glavnu riječ u kuhinji, tata pomaže, a brat Mateo i ja konobarimo. Tu je i baka Dragica, i ona radi kao stroj, svaka joj čast, inspirira me. Brat Mateo igrao je futsal, bio u Dinamu, Gorici, ali odustao je, nije imao volje kao ja, ha-ha.

Četvrta utakmica počinje u 20.15. Još u subotu prodane su sve karte. Finalisti će sljedeće sezone izravno u Ligu prvaka. Ako pobijedi, Futsal Dinamo doći će do prvog naslova u klupskoj povijesti. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ➤ Za restoran “Kod Vilima” kažu da ima najbolje ražnjiće u gradu
➤ Za restoran “Kod Vilima” kažu da ima najbolje ražnjiće u gradu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia