24sata

Slaven i Goran spasili su invalida koji je s kolicima upao u rijeku

Goran je spašavao čovjeka, a rijeka ga je gotovo povukla na dno. Uskočio je Slaven. Spasili su se

- Piše: FRANJO LEPAN

Goran Mijić

i Slaven Vukoja, dva Brođanina, prošlog svibnja našla su se na popularnom šetalištu uz Savu, u koju je slučajno upao muškarac u invalidski­m kolicima. Spasili su ga i za svoje djelo osvojili nagradu Ponos Hrvatske. - Sjedio sam sa suprugom uz obalu rijeke. Ona je primijetil­a da se ljudi okupljaju i gledaju u Savu. Pogledao sam u tom smjeru i samo sam vidio da iz vode viri dio kolica. Shvatio sam da se radi o invalidski­m kolicima i da je u njima mlađi muškarac. Već je bio nekih pet metara od obale i tonuo je sve dublje. Bez razmišljan­ja sam ušao u vodu, zaplivao sam do njega - prisjetio se hrabri Goran. Kaže da u tom trenutku nije osjetio kako je hladna voda, samo je gledao u mladića koji je bio pod vodom širom otvorenih očiju.

bio mi je da ih podignem toliko da mladićeva glava bude iznad vode. I to sam uspio, ali su kolica postajala sve teža, voda je ispod površine vrlo brza, postojala je opasnost da povuče i mene s njima. Tad sam osjetio

- Jedini cilj

da je mene netko uhvatio i da mi pomaže da izvučemo kolica s invalidom. Bio je to Slaven - kaže Goran. Dodaje da je u jednom trenutku vidio nešto crveno ispod mladićevih prsa, pritisnuo je gumb i remenje se otkopčalo te je tad uspio izvaditi invalida iz kolica i krenuli su svi prema obali.

- Bio sam

u šetnju sa suprugom i djecom. Kad sam shvatio da je Goran u nevolji, nije mi bilo druge nego ući u vodu. Nekako smo uspjeli izvući i čovjeka i kolica. Dobio sam tako mogućnost učiniti nešto što je po meni najsvetije, a to je spasiti ljudski život - rekao je Slaven Vukoja.

Priče o našim dobitnicim­a pratite u novinama i na našem portalu te u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HRT-u, koji je partner ovog projekta. Ne propustite ni svečanu dodjelu 30. ožujka na Drugom programu HRT-a, u 16 sati. Ponosni pokrovitel­ji projekta su PEVEX, ERSTE, INA, OTP, HEP, Fina, KONČAR, Studenac i HŽ Infrastruk­tura. ■

 ?? ?? Slaven i Goran nisu dvojili ni trenutka. Spasili su čovjeka
Slaven i Goran nisu dvojili ni trenutka. Spasili su čovjeka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia