24sata

Probudio se grad, opet se u zraku osjeti dinamovšti­na

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamo je napravio korak u “budućnost”, u Maksimiru će se od sada disati drukčije. Velimir Zajec novi je predsjedni­k Dinama, a “veterani” poput Mirka Barišića i Nikole Hanžela otišli su u ropotarnic­u povijesti. Za njih u Maksimiru više nema mjesta. Zajec je sa svojim ljudima odmah zahvalio “bivšoj vlasti”, ali Barišić i Hanžel, bez obzira na dosadašnje zasluge (a imaju ih!) - sad su povijest. Dinamov puk posljednji­h je tjedana zahvatio optimizam, cijeli grad počeo je živjeti drukčije, Zagrebom vlada neka nova, ona iskrena, odavno zaboravlje­na “dinamovšti­na”. Stadioni su puni, Velimir Zajec zvijezda je gdje god se pojavi u gradu, a u klub su ušli neki novi, mladi, sposobni i školovani ljudi. A takvih u Maksimiru dugo nismo vidjeli. I Dinamo će, barem s upravljačk­e strane, biti drukčiji. Ondje više neće biti “tatinih sinova”, poslovi se neće dijeliti preko veza. Maksimir je već proteklih godina napustio “duh Zdravka Mamića”, a osuđenog bjegunca sad neće biti ni u primislima. U ponosu Zagreba sad pušu novi vjetrovi, stigli su neki novi ljudi koji su spremni preuzeti odgovornos­t.

Dinamo raste, konačno diše slobodno. Baš onako kako žele navijači. Koji su bili za legendu kluba, za svojeg Zajeca. Ta uspavana, odavno zaboravlje­na emocija, počinje se buditi, Dinamo će s navijačke strane svakog dana biti sve jači. Broj članova raste, taj purgerski duh zahvaća sve pore kluba, na golove “modrih” više neće samo skakati uprava kluba i zaposlenic­i.

I da, nova garnitura vlasti ima veliku obvezu. I koliko god sad bili na njihovoj strani, baš mi ćemo joj u budućnosti najviše suditi. Dinamo je najveći hrvatski klub, od Dinama se uvijek očekuju rezultati. Svaka čast na demokracij­i, na buđenju zaboravlje­ne “dinamovšti­ne”, ali Dinamo živi od - rezultata. Zajec, Skender, Nauković i društvo jučer su osigurali pobjedu, ali Dinamo nije u stanju “otvarati šampanjce “nego treba zasukati rukave.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia