24sata

SPREMA SE VELIKA ČISTKA U DINAMU

Tomačić i Podnar glatko mogu biti ‘izbrisani’ iz Dinama, bez obzira na to što imaju važeće ugovore do 2027.

- Piše: HRVOJE TIRONI

Hrvatski prvak doživjet će velike promjene, Zajec kao predsjedni­k postaje i predsjedni­k izvršnog odbora, u koji će postaviti svoje ljude. Imat će uvjerljivu većinu, kao što ju je imao Mirko Barišić. Dosadašnji predsjedni­k na kraju pognute glave napušta Maksimir, Barišić nakon dugogodišn­je vladavine iz voljenoga kluba odlazi kao gubitnik. Barišić je prije tjedan dana mogao prepustiti Zajecu predsjedni­čku funkciju i dobiti titulu počasnog predsjedni­ka. Barišić na to nije pristao, pa sad odmah napušta Dinamo (kao i njegova supruga), do daljnjega ostaje samo jedan od 60 skupštinar­a. A s obzirom na godine, teško da će tu biti ozbiljna opozicija aktualnoj vlasti. To se neće dogoditi. Dolazak novog predsjedni­ka i novih ljudi u Dinamu bi mogao značiti i velike čistke. Tu ne mislimo na zaposlenik­e kluba, oni će biti mirni, ali na velikom udaru bit će uprava. Zajec želi dodatno demokratiz­irati Dinamo, a to znači i konačni pad Nikole Hanžela. A baš je on u upravu Dinama instalirao Danijela Tomačića. I Tomačić sad opasno "visi", kao i druga dva člana uprave, Vlatka Peras i Darko Podnar.

Tomačić i Podnar glatko mogu biti "izbrisani" iz Dinama, bez obzira na to što imaju važeće ugovore do 2027., obojici za otpremninu treba izdvojiti samo šest plaća. S predsjedni­com uprave Vlatkom Peras situacija je malo drukčija, i ona ima ugovor do 2027., ali ima pravo na otpremninu do kraja ugovora. Taj bi "razlaz" Zagrepčane koštao mnogo više.

Jedan od velikih gubitnika u cijeloj priči postao je i Dražen Miličević, osoba bliska Vlatki Peras, čovjek koji se posljednji­h godina nametnuo kao jedan od bitnih faktora. Miličević je dogovarao sponzorske “dealove”, nerijetko pregovarao s igračima, odrađivao puno ozbiljnog posla bez obzira na to što nije i službeno bio tako visoko pozicionir­an u klubu. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia