24sata

ODAKLE SU NAVIJAČI IŠLI NA UTAKMICE’ Barišićev odlazak iz Maksimira uz pjesmu: ‘A sad adio’

Nije prošao prijedlog da Barišić bude počasni predsjedni­k

- Piše: MARKO ŠNIDARIĆ

NOĆ PRIJE IZBORA BARIŠIĆ I HANŽEL ŽELE SA SVOJE LISTE IZBACITI LJUDE ZA KOJE SE PROČULO DA ĆE SVOJ GLAS ZA PREDSJEDNI­KA DATI ZAJECU. DRAMA JE POČELA.

U 11.05 STIŽE VELIMIR ZAJEC UZ PLJESAK BOYSA. POZDRAVIO JE NAVIJAČE I REKAO KAKO JE UVJEREN U POBJEDU. POČINJU PJESMA I EUFORIJA, TINJA NADA DA ĆE ZAJEC SLAVITI.

DRAGUTIN KAMENSKI IZAŠAO JE S RUKAMA U ZRAKU, BOYSI SU TO POZDRAVILI ODUŠEVLJEN­O. NIŠTA OD IZBACIVANJ­A TROJE LJUDI S BARIŠIĆEVE LISTE.

MALO PRIJE 12 SATI,, KAD JE TREBALA POČETI SKUPŠTINA, NIKOLA HANŽEL TRAŽIO JE ODGODU ZA 60 DANA, NO NIJE JU DOBIO. IZBORNA SKUPŠTINA POČELA JE U PODNE.

NIKOLA HANŽEL NIJE SE POJAVIO NA SKUPŠTINI, SVJESTAN KAKO SLIJEDI NJEGOV PAD! OSIM NJEGA, NA SKUPŠTINI NEMA JOŠ PETORICE ČLANOVA S BARIŠIĆEVE LISTE.

MIRKO BARIŠIĆ DOBIO JE 18 GLASOVA, ZAJEC ŠEST, A DVA SU S NJEGOVE LISTE BILA SUZDRŽANA. SVIH 25 ČLANOVA DINAMOVA PROLJEĆA GLASALO JE ZA ZAJECA.

VELIMIR ZAJEC SILAZI MEĐU NAVIJAČE, UZIMA MEGAFON: “HVALA, LJUDI. ŽIVIO DINAMO”. I ISPOD ZAPADNE TRIBINE NASTAJE PRAVA LUDNICA, ORI SE PJESMA “DINAMO ŠAMPION”.

Velimir Zajec

novi je predsjedni­k Dinama! Kao i 2000. godine, slavodobni­to je izašao pred navijače. Pokušaji odgode skupštine rušenjem kvoruma i izbacivanj­em trojice članova s izborne liste Mirka Barišića (87) nisu uspjeli i Dinamo sa Zajecom ide u novu eru. Na skupštini nije prošao ni prijedlog da Mirko Barišić, koji je u klubu od '70-ih godina, postane počasni predsjedni­k.

Poraženi Barišić izašao je iz prostorija, a dočekali su ga zvižduci. On je rukom gestikulir­ao prema Bad Blue Boysima, kao da im nešto želi poručiti, iako nitko nije shvatio što. U tom trenutku, kad je izašao iz lifta i simbolički krenuo napuštati Maksimir, Bad Blue Boysi su zapjevali: "A sad adio, a sad adio, i tko zna gdje, i tko zna kad"... Od Barišića se oprostio i Dinamo na službenim stranicama.

- Na klupskoj Skupštini održanoj u nedjelju, 10. ožujka, gospodin Mirko Barišić zaključio je svoj predsjedni­čki mandat u trajanju od gotovo 24 godine. Bio je ovo njegov treći boravak u klubu, a premijera je bila još 1. veljače 1967. godine, dakle u predvečerj­e osvajanja Kupa velesajams­kih gradova, u doba kad je obavljao funkciju glavnog direktora tvornice baterija Croatia. Došao je na poziv tadašnjega direktora Otte Hofmanna i uz potporu prvog čovjeka kluba, Ivana Šibla. Početkom 1970. preuzeo je ulogu klupskog dopredsjed­nika, a političkim je dekretom morao odstupiti dvije godine kasnije, zajedno s kompletnim klupskim

➤ vodstvom na čelu s predsjedni­kom Dragom Božićem, nakon Dinamove turneje u Kanadi i SAD-u. Njegov je drugi mandat počeo 1991. kad je bio formiran krizni štab kao vrhovno tijelo s Barišićem na čelu. Maksimir je napustio nekoliko mjeseci kasnije.

Zadnji, i najdulji, mandat

počeo je 9. travnja 2000. na izvanredno­j Skupštini u loži Maksimir. Tada je u ulozi predsjedni­ka Uprave Siemensa za Hrvatsku uspio osigurati krucijalna sredstva za funkcionir­anje kluba. U nepune 24 godine u njegovu mandatu Dinamo je osvojio 39 trofeja među kojima 19 naslova prvaka, 12 kupova i 8 Superkupov­a... Uza sve to 17 puta se plasirao u grupnu fazu Uefinih natjecanja od čega je četiri puta izborio prolaz u proljetni dio kalendara. GNK Dinamo ovom prilikom zahvaljuje dosadašnje­m predsjedni­ku Mirku Barišiću na silnom trudu, angažmanu i uspjesima - stoji na službenoj stranici Dinama. ■

 ?? ?? Barišić je ironično mahnuo okupljene navijače Dinama
Barišić je ironično mahnuo okupljene navijače Dinama
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia