24sata

ŠAMPIONSKI MARŠ RIJEKE NE POSUSTAJE

Sopićeva momčad ima gard prvaka, melje suparnike i ima najbolji raspored. Sve je kao 2017.

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Pet minuta prije kraja

Željko Sopić prepoznao je trenutak i izvadio Veldina Hodžu. Navijači su ustali i ovacijama ispratili junaka dana. Gotovo u svakoj pobjedi glavni se lik mijenja. Dinamo i Hajduk ovise o Petkoviću i Livaji, a Rijeka je momčad. Najbolja u Hrvatskoj!

Protiv istog tog Osijeka, četvrte momčadi lige, Dinamo je imao manje velikih šansi (1-3), jednak broj udaraca u okvir (5-5) i malo više udaraca ukupno (22-15). Bio je sretan bodom, koji je iščupao u nadoknadi vremena (1-1). Prije samo tjedan dana. S istim tim Osijekom Hajduk je također odigrao 1-1, u posve izjednačen­oj utakmici (udarci 12-11 za Osijek, u okvir 4-4, velike šanse 1-1). To je bilo prije mjesec dana. Isti taj Osijek u nedjelju je na Rujevici bio "živ" točno onoliko koliko je sarkastičn­i Željko Sopić uoči susreta "obećao" da neće napasti.

- Ne, ovaj put ćemo napasti od 17. minute, čak prema 18. Tako smo trenirali cijeli tjedan - rekao je.

kome simpatično, njemu je svejedno. Dok mu momčad pobjeđuje. A

Pa kome bezobrazno,

Osječane ne samo da je pobijedila 3-0 nego je, pred 6718 gledatelja, posve dominirala. Udarci na gol 15-4, u okvir 7-1, velike šanse 3-1. Okršaj dvije najefikasn­ije momčadi lige (Rijeka je u derbi ušla s 49 golova, Osijek s 45) riješio je Veldin Hodža hat-trickom, a Fruk je ostvario i 12. asistencij­u sezone. Kad stanu Pašalić i Ivanović, pojavi se Janković. Pa proigra Pjaca. Pa Fruk počne balićevski hraniti suigrače, pa stoper Galešić riješi utakmice, pa Hodža zabije hat-trick... Odakle god pogledaš, prijeti opasnost.

Da, to je šampionski gard. I sve na Kvarneru podsjeća na 2017. Hajduk i Dinamo favoriti su na kladionica­ma, ali na tablici je prva Rijeka. Koja melje. I ne posustaje. Deset je kola do kraja, Rijeka ima šampionski gard, širinu kadra, kvalitetu... Baš sve kao šampionske 2017.! I u tih deset kola i Hajduk i Dinamo dolaze na Rujevicu. Ne, neće biti iznenađenj­e dođe li pehar opet na Rujevicu. Jer to je momčad koja ima: Raznovrsno­st, Ideju, Jedinstvo kluba i navijača, Efikasnost, Karakter i Atmosferu. ■

 ?? ??
 ?? ?? ➤ Veldin Hodža zabio je dva gola cijele sezone, a jučer tri
➤ Veldin Hodža zabio je dva gola cijele sezone, a jučer tri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia