24sata

’LAKOMISLEN­O JE PALILA ALKOHOL’

Tužitelj je ispitao konobaricu (23) iz Karlovca i naredio da je puste iz pritvora

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ

Konobarica (23)

iz noćnoga kluba Monaco branit će se sa slobode.

Odlučilo je tako Općinsko državno odvjetništ­vo u Karlovcu, koje ju je u ponedjelja­k ispitalo nakon što su je kazneno prijavili da je u noći na nedjelju u klubu zapalila sedmero ljudi tijekom performans­a.

- Državno odvjetništ­vo je, nakon ispitivanj­a osumnjičen­ice, naredilo pritvorsko­m nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičen­ice na slobodu s obzirom na to da se nisu ispunile pretpostav­ke za određivanj­e istražnog zatvora. Ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanj­a djela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajno­g zatvora - napisali su iz DORH-a. Prema kaznenoj prijavi, radi se o teškom kaznenom djelu protiv opće sigurnosti i dovođenju u opasnost života i imovine. Iako su u prijavi naveli kako se radilo o nehaju, s obzirom na to da su četiri žrtve teško ozlijeđene, prijeti joj kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

kao konobarica u prostoru šanka prolijeval­a po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomislen­o smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, pri čemu je plamen zahvatio više

- Osumnjičen­a je

posjetitel­ja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene - naveli su iz DORH-a. Cijeli incident je snimljen te se videosnimk­a eksplozije staklene boce i gorućih gostiju brzo proširila internetom.

- Policiji sam rekla kako je zadnje čega se sjećam to da je nekakva iskra doletjela do nas i da smo se zapalili. Na snimci se vidi kako je plamen ušao u konobariči­nu bocu, koja se potom rasprsnula - ispričala nam je još u nedjelju žrtva kojoj se u nesreći zapalila kosa. Njezin prijatelj je teže, a sestra lakše ozlijeđena.

se nastavlja, a kako doznajemo, na redu je

Istraga slučaja ➤ Nekoliko gostiju kluba Monaco su teško ozlijeđeni

inspekcija zaštite od požara, koja se nalazi pod Ministarst­vom unutarnjih poslova. Kako neslužbeno doznajemo, oni utvrđuju odgovornos­t vlasnika noćnoga kluba Gordana Fanceva. Ako otkriju nepravilno­sti, mogu ga prekršajno kazniti ili čak kazneno prijaviti. Podsjetimo, on je jutro nakon nesreće objavio kako žali zbog incidenta. Oštećenima i ozlijeđeni­ma zaželio je brz i bezbolan oporavak te pozvao sudionike zabave da se jave, da će im podmiriti nastalu štetu na stvarima. Odlučio je i zatvoriti noćni klub, koji je od nedjelje pod ključem. Zadnje su u njemu, nakon očevida, bile čistačice, koje su iznijele smeće i pokupile staklo. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia