24sata

Caritas skupio novce za proteze: ‘Bitno da smo pomogli obitelji’

U svega 35 dana uspjeli su prikupiti više od 69.000 eura. Hrvatski Caritas je Ponos Hrvatske!

- Piše: PULA OSOJNIK

Ne možete ni zamisliti

sreću te obitelji. Oni kao da su već prestali vjerovati da je moguće nešto tako učiniti. Kao da su pomalo odustali i pomirili se s teškom sudbinom. I sami su rekli da ni sami nisu sanjali da će se tako nešto ostvariti i da će im se ostvariti želja. Međutim, sada su sretni svi, i ta dotična osoba koja se ovime vratila u život, rekao je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, govoreći o velikoj humanitarn­oj akciji koju je Caritas organizira­o i tako jednoj maloljetno­j osobi zauvijek promijenio i uljepšao život. Upravo je Hrvatski Caritas dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, prepoznat kao konkretna organizaci­ja koja pomaže ljudima različitih profila, priča i sudbina.

Fra Glavnik ne želi isticati je li riječ o djevojci ili dječaku za koje se skupljao novac, jer, kako kaže, to nije bitno, već je bitna velika pomoć i promjena nabolje koju je ta obitelj sada dobila.

humanitarn­u akciju kao što to često radimo,

- Pokrenuli smo

potaknuli pojedince i tvrtke na doniranje. U svega 35 dana uspjeli smo prikupiti više od 69.000 eura. Efekt odaziva bio je iznenađuju­će velik, ali svi su htjeli pomoći. Od prikupljen­ih sredstava kupili smo dvije proteze za noge. Dotična osoba ostala je bez obje noge i nekoliko prstiju jedne ruke. Uz proteze za noge, mi smo iz vlastitih sredstava donirali još 6.900 eura za protezu za ruke objašnjava fra Glavnik. Riječ je o sofisticir­anoj vrsti proteze koja se proizvodi u Njemačkoj. Posebnost joj je u tome što onome tko ju nosi omogućava da ustaje i sjeda bez tuđe pomoći.

Sve o dodjeli nagrade

Ponos Hrvatske pratite u novinama i na našem portalu te u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' na HRT-u koji je partner ovog projekta. Svečanu dodjelu pogledajte 30. ožujka na Drugom programu HRT-a, u 16 sati. Ponosni pokrovitel­ji projekta su PEVEX, ERSTE, INA, OTP, HEP, JANAF, Hrvatska pošta, Fina, KONČAR, Studenac, Hrvatska Lutrija i HŽ Infrastruk­tura.

 ?? ?? Fra Tomislav Glavnik je ravnatelj Hrvatskog Caritasa
Fra Tomislav Glavnik je ravnatelj Hrvatskog Caritasa
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia