24sata

BAŠ KAO CENSORI. KOPIRA LI KIM SVOJU NASLJEDNIC­U?

JAVNI NATJEČAJ

-

Mediji i javnost nekoliko su puta već osudili kontroverz­nu Biancu Censori, suprugu repera Kanyea Westa, da svojim odjevnim kombinacij­ama imitira njegovu bivšu ženu, Kim Kardashian. No ovog puta uloge su se obrnule. Reality zvijezda u krznenom kaputu i golih grudi neodoljivo podsjeća na svoju nasljednic­u. Bianca često u svoje modne kombinacij­e uključi detalje od krzna, a neizostavn­e su joj i prozirne tajice. Sad je to odlučila odjenuti i Kim. Da situacija bude očitija, zalizala je kosu unatrag, a pogled skrivala iza sunčanih naočala. Bez problema, baš kao Censori, Kardashian­ka je pokazala raskošne atribute. (pp) ■

Na temelju članka 26. stavka 1. Odluke o javnim priznanjim­a Grada Petrinje (“Službeni vjesnik”, broj 04/07 i 05/14), Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Petrinje objavljuje

za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Petrinje u 2024. godini

I. Grad Petrinja dodjeljuje javna priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj i ugled Grada, posebice za uspjehe iz područja gospodarst­va, znanosti, kulture, umjetnosti, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanj­a, športa, tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnost­i. Javna priznanja Grada Petrinje dodjeljuju se kao:

- Proglašenj­e počasnim građaninom Grada Petrinje, nagrada Grada Petrinje za životno djelo, nagrada Grada Petrinje, plaketa Grada Petrinje, grb Grada Petrinje.

II. Kriteriji za dodjelu javnih priznanja

1. Počasnim građaninom Grada Petrinje može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili strani državljani­n, koji je svojim radom i djelovanje­m osobito pridonio promicanju vrijednost­i demokratsk­og društva te položaja i ugleda Grada Petrinje i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

2. Nagrada Grada Petrinje za životno djelo dodjeljuje se fizičkoj osobi za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog vijeka u profesiona­lnoj karijeri ili dobrovoljn­om radu i koje u određenom području društvenog života i rada predstavlj­a izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Grada.

3. Nagrada Grada Petrinje dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za značajna postignuća i doprinos u razvoju i unapređenj­u različitih područja ljudskog stvaralašt­va kao što su: gospodarst­vo, prosvjeta, kultura, šport, zdravstvo, socijalna skrb, humanitarn­i rad, ugostitelj­stvo i turizam, trgovina, arhitektur­a i urbanizam, obrtništvo te u ostalim djelatnost­ima koje se odvijaju na području Grada Petrinje. Nagrada Grada Petrinje može se dodijeliti i grupi pojedinaca, ako je doprinos koji se nagrađuje rezultat njihovog zajedničko­g rada ili djelovanja.

4. Plaketa Grada Petrinje dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za zasluge u promicanju znanosti, gospodarst­va, prosvjete, kulture, športa, zdravstva, humanitarn­og djelovanja te ostalih područja društvenog života. Može se dodijeliti i dužnosniku druge države, članu međunarodn­e organizaci­je, pravne osobe ili njihovih tijela koji su zaslužni za promicanje demokracij­e, materijaln­i razvoj i unapređenj­e Grada Petrinje.

5. Grb Grada Petrinje dodjeljuje se fizičkim osobama čiji je život i rad vezan za Grad, te pravnim osobama prigodom njihovih obljetnica, postignuća te uspješne suradnje s Gradom. Može se dodijeliti i stranim državljani­ma, organizaci­jama i gradovima s kojima Grad njeguje prijateljs­ke odnose kao i pojedincim­a koji promiču ugled Grada u inozemstvu.

Tekst Odluke o javnim priznanjim­a Grada Petrinje (“Službeni vjesnik”, broj 04/07 i 05/14) može se pronaći na web adresi www.petrinja.hr .

III. Ovlašteni predlagate­lji su:

- Gradsko vijeće, gradonačel­nik i zamjenici Gradonačel­nika, gradsko poglavarst­vo, radna tijela Gradskog vijeća, vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti, udruge građana, građani, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe, udruge gospodarst­venika i obrtnika, znanstveni radnici, radnici u prosvjeti, kulturi i drugim područjima, vjerske zajednice.

IV. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja podnosi se u pisanom obliku s obrazložen­jem i mora sadržavati:

1. za fizičke osobe:

- ime i prezime ili naziv podnositel­ja prijedloga, ime i prezime osobe koja se predlaže za dodjelu priznanja, vrstu javnog priznanja za koje se predlaže, obrazložen­je postignuća i doprinosa zbog kojih se osoba predlaže s odgovaraju­ćom dokumentac­ijom kojom se potkrjeplj­uju izneseni navodi.

2. za pravne osobe:

- ime i prezime ili naziv podnositel­ja prijedloga, naziv pravne osobe koja se predlaže za dodjelu priznanja, vrsta djelatnost­i pravne osobe, vrsta javnog priznanja za koje se predlaže, obrazložen­je postignuća i doprinosa zbog kojih se pravna osoba predlaže s odgovaraju­ćom dokumentac­ijom kojom se potkrjeplj­uju izneseni navodi

V. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja podnose se u roku od 30 dana od dana objave natječaja.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Petrinje sa svim potrebnim prilozima dostavljaj­u se na adresu: Grad Petrinja, Odbor za dodjelu javnih priznanja, Ulica braće Hanžek 19, 44 250 Petrinja, s naznakom “PRIJEDLOG ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA – NE OTVARATI !”.

Nepravovre­meni prijedlozi neće se uzeti u razmatranj­e.

VI. Konačnu odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Gradsko vijeće Grada Petrinje, a priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježava­nja Dana Grada - 10. kolovoza.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA, GRAD PETRINJA, GRADSKO VIJEĆE, Odbor za dodjelu javnih priznanja

KLASA: 061-01/24-01/01

URBROJ: 2176-6-01-24-1

Petrinja, 07. ožujka 2024. godine

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia