24sata

KAO NEKAD: OVO ČEKAMO 9 GODINA!

Umalo sam napustio rukomet i počeo se baviti prodajom mandarina, kaže trener Zagreba Nikolić

- Piše:

Devet godina

prošlo je od posljednje pobjede Zagreba u nokaut fazi na domaćem terenu u Areni Zagreb. Danski Kolding bio je žrtva Vujovićeve družine koja je kasnije u četvrtfina­lu ispala od Barcelone. Nakon toga Zagreb je još tri puta igrao nokaut fazu Lige prvaka, ali nikad nije uspio slaviti u Areni.

Bila su to vremena u kojima je ulaznica za Zagreb vrijedila kao zlato, a euforija je zahvatila grad. U godinama koje su slijedile Zagreb je počeo lutati. Nije bilo jasnog plana razvoja igrača, treneri su se mijenjali svakih nekoliko utakmica, a nedostajao je i rezultat.

Sad Zagreb

izgleda kao europska momčad. Arena je opet puna, Zagreb igra brz i moderan rukomet predvođen sjajnom kombinacij­om mladosti i iskustva kojom dirigira trener s pomalo neobičnom pričom. Andrija Nikolić došao je u Zagreb da bude pomoćni trener, ali brzo se ispostavil­o da je prava opcija za Zagreb. Traže li prijatelji i obitelj ulaznice? - U zadnje vrijeme češće traže ulaznice, ali to je normalno, da ljudi žele na Zagreb. To je lijepo i drago mi je.

Prije nego što ste došli u Zagreb, željeli ste napustiti rukomet. Što se tada dogodilo?

- A da, to je bila ta jedna faza. Dogodilo se da nisam bio siguran trebam li se baviti rukometom. Nisam znao kako dalje, ali na kraju sam ostao.

Koja je bila druga opcija? Čuli smo da je u pitanju bila prodaja mandarina?

- Mandarine su

uvijek opcija. Roditelji se bave mandarinam­a i to je uvijek opcija. Ali nema puno sreće ni u mandarinam­a. Pričekat ćemo s tim još neko vrijeme. Jeste li upoznali Sigurdsson­a? - Upoznao sam ga, ali kratko. Mi smo imali trening prije reprezenta­cije i tad smo se upoznali te razmijenil­i nekoliko riječi. Kojim biste rezultatom bili zadovoljni protiv Montpellie­ra? - Pobjeda je prvi cilj i to je ono čemu težimo, a onda to treba napraviti sa što više razlike. Svaki napad je važan, svaki gol je važan. Nama je ova utakmica velika novost jer prvi put ne igramo za dva boda nego tek prvo poluvrijem­e.

Utakmica počinje u 20.45 sati. ■

 ?? ??
 ?? ?? ➤ Utakmica počinje u 20.45, a prijenos je na ArenaSport 1
➤ Utakmica počinje u 20.45, a prijenos je na ArenaSport 1

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia