24sata

KAZNA ZA ONE BEZ RAVNOPRAVN­E LISTE ’Iskaznica je postala jača od naroda. Dosta!’

Listu Viktora Šimunića podržao je i Dario Juričan poznat po tome što je promijenio ime u Milan Bandić...

- Piše: LUKA SAFUNDZIC

Onaj tko nema šest žena, odnosno muškaraca na listama dobit će kaznu. Na izbornim listama za Hrvatski sabor, bilo da ih predlažu političke stranke ili birači, od 14 kandidata, šest moraju biti žene, odnosno muškarci. Ako to ne bude tako DIP će obavijesti­ti pravobrani­teljicu za ravnopravn­ost spolova i DORH te predlagate­ljima prijete novčane kazne u iznosu od 6636 eura. (ls) ■

velika govornica da bismo se mogli boriti za malog čovjeka, izjavio je u srijedu Viktor Šimunić, gradonačel­nik Oroslavja, nakon što je Državnom izbornom povjerenst­vu predao nezavisnu listu koja će se na nadolazeći­m izborima natjecati u trećoj izbornoj jedinici.

- Dosta je bilo toga da je u Hrvatskoj stranačka iskaznica jača od vojske, policije, pravosuđa i od naroda - rekao je Šimunić.

Napomenuo je i kako je sa svojim timom u tri godine u Oroslavju, gdje je gradonačel­nik, vratio dug od dva milijuna eura. Dodao je i kako su završili kapitalne projekte koji su godinama bili na čekanju.

- Do toga smo došli jer se natječaji ne namještaju, nama se na natječaj javljaju ljudi iz cijele Hrvatske. Smatram da bi tu priču trebalo proširiti, trebalo kopirati po cijeloj Hrvatskoj - rekao je Šimunić.

dao i Dario Juričan, poznat po tome što je promijenio ime u "Milan Bandić".

- Viktora svi znaju po aferi 'Kaj bi ti štel biti?', riječ je o osobi koja je fajter, osoba koja je zviždač, koja je prošla sve u politici. Pokazatelj je da se ne moramo svrstavati na jedno od dva brda nego možemo imati vlastiti mozak i vlastitu glavu. Zato sam došao dati podršku Viktoru - rekao je Juričan.

Dodao je i kako Viktor iza sebe ima tim koji ga podržava. .

- U Gradskom vijeću kod Viktora u Oroslavju je koalicija HDZ-a i SDP-a, što je strašno zanimljivo. Zanimljivo je i da Radimir Čačić, koji je na prošlim parlamenta­rnim izborima bio partner Milanu Bandiću, ove godine ide sa Zoranom Milanoviće­m, to isto lajkam - rekao je Juričan. ■

 ?? ?? Šimunić i Juričan na predstavlj­anju liste
Šimunić i Juričan na predstavlj­anju liste

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia