24sata

OKUPLJA SE DESNICA ’S HDZ-OM NE BIH NI DA JE SMAK SVIJETA’

➤ Penava na izbore ide s Kolakušiće­m, Sinčićem, Hasanbegov­ićem...

- Piše: EMIRAT ASIPI

➤ Penava je okupio predstavni­ke desnice

Pred hrvatsku

javnost izlazimo jaki kao što jesmo, s jednom mišlju, da hrvatskom narodu i hrvatskim biračima donesemo po prvi put jednu istinski hrvatsku Vladu u kojoj neće biti mjesta za prepirke i narativ sukoba dva brda. Mi smo apsolutno ti koji će ostvariti taj izvrsni rezultat bez kojih iduća Vlada neće biti moguća i bez kojih Hrvatska neće moći funkcionir­ati na način na koji većina Hrvatske želi, rekao je predsjedni­k Domovinsko­g pokreta Ivan Penava na jučerašnje­m potpisivan­ju koalicijsk­og sporazuma s predstavni­cima stranaka Agrameri, Pravo i pravda, Demokratsk­i HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te nezavisnih Željka Lackovića i Hrvoja Jančija. Na novinarski upit je li mu bliži HDZ ili SDP rekao je kako je to prvenstven­o onaj tko će, kao pouzdaniji partner, podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te kako su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise.

- To nikako ne može biti SDSS ni Možemo! jer ono što radi premijer Plenković s Pupovcem i Stanimirov­ićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti. Imamo republiku već više od 30 godina u kojoj stvari nisu dobre, iz koje je u 12 godina iselilo pola milijuna građana. Most bi nam bio prihvatlji­v partner i nudili smo im koaliciju jer nam je svjetonazo­rski blizak. Žalimo što nije došlo do toga - dodao je Penava. Predsjedni­k stranke Pravo i pravda, Mislav Kolakušić, zauzeo se za strogo kažnjavanj­e ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no rekao je da ne treba izjednačav­ati kriminalce s izbjeglica­ma i ljudima u potrebi.

okupili još smo i jači. Mi smo oni bez kojih se sljedeća vlast u Hrvatskoj neće moći složiti. Mi smo spremni na sudjelovan­je u vlasti, za razliku od brojnih oporbenih stranaka koje žele biti na sigurnome mjestu u oporbi, lupetati da su protiv HDZ-a i SDP-a i, umjesto da su danas ovdje i da budemo druga najjača snaga u Hrvatskoj, oni žele sami i da se glasovi rasprše u vjetar. Ti glasovi

- Mi koji smo se ovdje

odlaze HDZ-u. Samostalan izlazak na izbore znači pružanje ruke spasa HDZ-u, ja im to nikad neću oprostiti, a nadam se da im to ni građani neće oprostiti i da će ih kazniti već na ovim izborima. S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenil­i su nekoliko predsjedni­ka i sve su korumpiran­iji - rekao je Kolakušić.

U ime stranke Blok za Hrvatsku Zlatko Hasanbegov­ić je rekao kako su spremni preuzeti državnu i nacionalnu odgovornos­t. - Naša političko-stranačka suradnja začeta je na prošlim parlamenta­rnim izborima. Moji i naši partneri poslali su ključne poruke, artikulira­t ćemo ih u kampanji. Cilj svakog političkog djelovanje preuzimanj­e je odgovornos­ti - rekao je Hasanbegov­ić. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia