24sata

UHITILI ČLANA MAFIJAŠKOG KLANA

- Piše: TINA JOKIĆ

Crnogorska policija uhitila je prema Interpolov­oj tjeralici Igora Krstovića, visokorang­iranog pripadnika kriminalne grupe koja je djelovala u Crnoj Gori. Sumnja se da je jedan od organizato­ra škaljarsko­g klana. Tereta ga za stvaranje kriminalne organizaci­je i proizvodnj­u droge. Krstovića su u siječnju 2020. teško ranili pripadnici Kavačkoga klana, a liječio se u Njemačkoj i Turskoj. (dm) ■

U trogirskoj osnovnoj školi jučer je došlo do obračuna između jednog roditelja i profesora. Naime, do incidenta je došlo kada je pofesor u školi oduzeo mobitel jednoj učenici, a ona je potom o svemu obavijesti­la oca. Otac je ubrzo došao u školu te udario šakom profesora.

- Oko 12.15 sati zaprimili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po zaprimljen­oj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć. U tijeku je kriminalis­tičko istraživan­je odgovorili su nam iz splitsko-dalmatinsk­e policije.

Zbog incidenta smo poslali i upit ravnatelji­ci trogirske škole koja je potvrdila da je do sukoba došlo, ali je i istaknula kako ne htjela ulaziti u detalje, s obzirom da je u tijeku policijsko postupanje.

- Istina je da je roditelj ušao u školu tijekom nastave i u učionici nasrnuo na profesora. S obzirom na to da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta - kazala nam je ravnatelji­ca trogirske osnovne škole. Dodala je kako je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama.

- Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika - istaknula je. Osvrnula se i na to da se ovakvi problemi ne rješavaju te da se u postupanje ide tek nakon što do incidenta dođe.

- U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi. Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikad ne ponove - zaključila je ravnatelji­ca u svom odgovoru. Prema izjava roditelja jednog od učenika koji je svjedočio nemilim događajima, napadač se prvotno počeo neprimjere­no ponašati prema nastavniku.

- Prišao je profesoru te je počeo tražiti mobitel svog djeteta. Nakon što ga nije našao, zgrabio je profesorov mobitel i rekao mu “kad mi nećeš dati mobitel, uzet ću ja tvoj”. Profesor ga je pokušao spriječiti u tome i u tom trenutku je došlo do napada. Nasrnuo je na profesora i uhvatio ga za vrat - ispričao je jedan od roditelja za Slobodnu Dalmaciju. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia