24sata

GORAN ZBOG RAZLAZA OSTAO BEZ BOGATSTVA

U 2023. Ivanišević je navodno dobio 300.000 € plaće, bez bonusa za turnire

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Jasno se sjećam

trenutka u kojem sam pozvao Gorana da bude dio mojeg tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja htjeli smo uvesti inovacije i malo magije serviranja u naš dvojac. Zapravo, ne samo da smo dobili servis nego i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame? Goran i ja prije nekoliko dana odlučili smo prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljs­tvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da smo, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I - taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te.

Tim riječima Novak Đoković oprostio se od Gorana Ivanišević­a. Hrvat više nije trener srpskom tenisaču. U Novakov tim Goran je ušao 2019., tad je još glavni trener bio Marian Vajda, a 2022. postao je glavni trener. Bilo je smijeha, zezancije, no u posljednje vrijeme toga je nestalo. Novak je sve češće galamio prema loži u kojoj je sjedio Goran, ovaj bi ga šutke promatrao i tu se nazirao kraj. Svađe su bile sve češće.

Stalno, svi ste u konfuziji, svi! - vikao je Đoković na turniru u Rimu. - Igraj, igraj, makni se od lopte odgovorio mu je Goran. Svaki turnir bilo je sve više svađa. Na jednom turniru Novak je osjetio bol u zglobu desne ruke, što ga je ometalo tijekom serviranja. Upitao je Ivanišević­a za savjet i dobio je odgovor da je sve u redu. Odnosno da je sve - OK.

- Svi! Konfuzija…

- Nije sve OK, šta je sve OK?! Ako te pitam, nije sve OK - povikao je nervozni Đoković, na što mu je Ivanišević odgovorio:

- Ne mogu ti ništa reći ako je dobar servis, je**m mu mater. Nisi ništa napravija krivo. Sve je OK, dobar je servis. Osvojio je ATP u Adelaideu protiv Amerikanca Sebastiana Korde, ali se namučio. Nakon izgubljeno­g prvog seta otjerao je iz boksa brata Marka i vikao mu na talijansko­m "vai fuori, vai fuori" (ajde van), sredinom drugog seta izgubio je živce i galamio na trenera Gorana Ivanišević­a.

- Šta da radim?

Štaaa, štaaa?! Ivanišević je gestikulir­ao rukom i zakolutao očima, kao da ni sam ne zna što bi mu odgovorio. I tako iz turnira u turnir. Nervoza je bujala, a Đoković je na Instagramu potvrdio kako je suradnji došao kraj, što je pogodilo Ivanišević­a. Naime,

Goran zbog odlaska ostaje bez pravog bogatstva. Prema tvrdnjama ljudi iz teniskih krugova, Goran je kao Novakov trener na tjedan zarađivao oko 10.000 eura, a samo je od toga prošle godine zaradio oko 300.000 eura.

Nadalje, navodno

je imao deset posto od zarade na Grand Slamovima, a ako uzmete da je Novak Đoković prošle godine osvojio tri Grand Slama - US Open, Roland Garros i Australian Open, čime je zaradio 6,9 milijuna eura, dolazimo do dodatnih 690.000 eura. Naravno, tu su i bonusi za ostale turnire, pa se s razlogom može reći da je Goran zbog ovog razlaza ostao bez bogatstva. Jer biti Novakov trener bio je itekako isplativ posao, pogotovo kad je riječ o Grand Slam turnirima, na koje stiže kao prvi favorit za osvajanje i bogatu novčanu nagradu...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia