24sata

‘SUD NIJE REAGIRAO NA DRUGE STVARI’

-

- Mi smo demokratsk­a zemlja i, da bismo opstali, na ovim izborima moramo maknuti HDZ jer on Hrvatsku gura u totalitari­zam. Nisam primijetio da je Ustavni sud intervenir­ao na mnoge stvari koje su se događale, poput kršenja prava opozicije, koje su kontinuira­no prikrivali i pokrivali. Većina u Ustavnom sudu utvrdila je nešto i mi u SDP-u toga se držimo. Ako Ustavni sud misli da je u ovom trenutku bilo što narušilo izborni proces, neka kaže sad ili nek šuti poručio je Grbin.

Ne slaže se s Možemo! da bi se Ustavni sud trebao očitovati o tome je li izborni proces narušen ili je sve prošlo u redu najkasnije na dan izborne šutnje.

- Ako smatraju da treba reagirati, neka to odluče danas, a ne da čekaju da HDZ izgubi izbore kako bi onda štitili svoju ekipu. Ali ako ponište rezultate, na izborima koji će biti nakon toga potući ćemo HDZ još jače. Ponište li izbore, onda će svakome u Hrvatskoj,

ako sad imaju imalo dvojbe protiv čega se borimo, ta dvojba biti maknuta. Nakon toga će HDZ doživjeti najveći poraz u svojoj povijesti, što možda i nije loše izjavio je Grbin.

Budući da se u posljednje vrijeme često preispituj­e treba li nam Ustavni sud kakav je danas, u kojem su većim dijelom nekadašnji političari, zanimalo nas je hoće li se takva praksa nastaviti.

- Nije pitanje jesu li to stranački kadrovi nego jesu li oni imenovanje­m u Ustavni sud samostalni ili stranka utječe na njih. One koji su do jučer bili moji stranački kolege ne zovem, s njima o tome što rade na Ustavnom sudu ne razgovaram, jer to ne smijem. Smatram da bi to bilo krivo. No imam debeli osjećaj da druga stranka to ne radi tako - kazao je.

Grbin je stava da nas nakon izbora čeka debata o položaju Ustavnog suda, njegovoj ulozi i treba li ga čime i kako zamijeniti. Kojoj ideji je bliže, za sada ne otkriva.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia